Εκρήξεις σε Κίεβο και Λβιβ, 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, «είναι μεγάλος ο πόνος μου» λέει ο Ζελένσκι

ΑΠΕ

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς και στη δυτική πόλη Λβιβ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τι δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση για τις εκρήξεις. Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι περίπου 3.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματούχων του, 2.500 έως 3.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αποσπάσματα της οποίας είδαν χθες Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι περίπου 10.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί, συμπληρώνοντας ότι «είναι δύσκολο να πούμε πόσοι εξ αυτών θα επιβιώσουν».

Στον αντίποδα, αναφέρθηκε στις απώλειες των ρωσικών δυνάμεων, κάνοντας λόγο για 19.000 έως 20.000 νεκρούς.

Επισήμως η Μόσχα κάνει λόγο για 1.350 νεκρούς στρατιώτες της.

Ερωτηθείς σχετικά με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες και δείχνουν νεκρούς και καταστροφές στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο εμφανίζεται μια μητέρα να βρίσκει το πτώμα του γιου της μέσα σε πηγάδι, ο Ζελένσκι είπε: «Είναι μεγάλος ο πόνος μου!».

«Ως πατέρας, δεν μπορώ να το δω. Επειδή το μόνο που θέλεις μετά είναι να εκδικηθείς και να σκοτώσεις», συνέχισε. «Είμαι υποχρεωμένος όμως να το δω ως πρόεδρος μιας χώρας όπου πολλοί άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο και έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι που θέλουν να ζήσουν».

«Όλοι μας θέλουμε να πολεμήσουμε», τόνισε ο Ζελένσκι. «Ωστόσο, όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου αυτός ο πόλεμος να μην είναι δίχως τέλος. Όσο περισσότερο διαρκέσει, τόσο περισσότερους θα χάσουμε. Όλες αυτές οι απώλειες θα είναι όπως εκείνη», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/GBKcVYW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη