Χειροπέδες σε έξι μέλη συμμορίας που είχε διαπράξει 45 κλοπές με λεία 250.000 ευρώ

Χειροπέδες σε έξι μέλη συμμορίας που είχε διαπράξει 45 κλοπές με λεία 250.000 ευρώ

Επικίνδυνη συμμορία, που κατηγορείται ότι διέπραξε περισσότερες από 45 κλοπές, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, στην περιοχή της Μαγούλας Αττικής, συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστρική κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού ύστερα από πολύμηνη έρευνα αποκάλυψε τη δράση της συμμορίας που είχε συσταθεί τουλάχιστον από τις αρχές του φθινοπώρου του 2021 και διέπραττε κλοπές από σπίτια. Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, δρούσαν μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση και είχαν ως ορμητήριο την περιοχή της Μαγούλας, διέπρατταν κλοπές από οικίες στις περιοχές του Ωρωπού, του Σχηματαρίου, των Οινοφύτων και Δηλεσίου Βοιωτίας καθώς και σε περίχωρα της Χαλκίδας.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα ιδιόκτητα οχήματά τους ως «επιχειρησιακά», στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, που οι ίδιοι αφαιρούσαν από την περιοχή των Οινοφύτων. Στη συνέχεια, «χτυπούσαν» κατοικίες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι, και αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή, αλλά και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει τουλάχιστον 45 κλοπές σε οικίες και μια σε όχημα, ενώ έχουν αφαιρέσει έξι φορές πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, στο ποσό των 250.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Οκτώ τηλεοράσεις, 5 ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές, 3 φορητοί υπολογιστές, κοσμήματα και 2 αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WEsL397
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη