Θερμοπύλες: Τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου


Την Παρασκευή 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μενδώνη, ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραΐσκος, και στελέχη της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης θα είναι οι εξελίξεις σχετικά με την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου των Θερμοπυλών, της ιαματικής πηγής και των κτιριακών εγκαταστάσεών της.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική διαδικασία είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών.

Τότε, 8η Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη κατά την οποία αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας για το σχεδιασμό της ολιστικής αξιοποίησης του χώρου.

Στη συνέχεια, μετά από διαβουλεύσεις, στις 9 Δεκεμβρίου 2021, ακολούθησε το κοινό δελτίο τύπου των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού, το οποίο κατανέμει τις  πρωτοβουλίες μεταξύ των δύο Υπουργείων, με τις οποίες ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου των Θερμοπυλών, της ιαματικής πηγής και των κτιριακών εγκαταστάσεών της.

Με καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, ορθολογισμό και μεθοδικότητα, εργαζόμαστε, ώστε ο παγκόσμιας απήχησης αρχαιολογικός χώρος των Θερμοπυλών να αποκτήσει τη λάμψη που του αξίζει.

1 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ω ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ,ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ( ΤΣΑΛΤΑΚΗ ) ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΤΙΜΗΣ .....ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ.....ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΞΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΊΤΕΣ ......ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ;
    ΛΕΠΡΑ ΕΧΟΥΜΕ;
    ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΜΩΣ .....ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ .....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη