Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ: Με 73,5% ψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τα μέλη

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ: Με 73,5% ψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τα μέλη

Σαρωτική και αδιαμφισβήτητη είναι η νίκη του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τον τρόπου που θα εκλέγεται ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

 

 

 

Συνολικά ψήφισαν 4681 σύνεδροι, με το 73,4% να τάσσεται υπέρ της απευθείας εκλογής του προέδρου και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη.

 Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Ψήφισαν 4681 σύνεδροι.

Υπέρ της απευθείας εκλογής από τα μέλη: 3438 (73,4%).

Υπέρ της εκλογής από τους συνέδρους: 1208 (25,8%).

Τα παρατράγουδα

Απίστευτη ένταση επικράτησε πάντως νωρίτερα. Ένας σύνεδρος από την Πέλλα επιτέθηκε φραστικά στον Θοδωρή Δρίτσα με αποτέλεσμα η Όλγα Γεροβασίλη να του δείξει την… έξοδο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την πρόταση Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη, λέγοντας ότι αυτή η πρόταση «μας δίχασε».

Τότε, ένας σύνεδρος από την Πέλλα ακούστηκε να τον αποδοκιμάζει με άσχημους χαρακτηρισμούς. Κατά ορισμένους δε, κινήθηκε εναντίον του τη στιγμή που ο κ. Δρίτσας κατέβαινε από το βήμα...

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, η πρόεδρος του συνεδρίου, Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω σύνεδρος αποπέμπεται από το συνέδριο και, μάλιστα, δεν του επέτρεψε να ανακαλέσει.

 

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Uv4T58K
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη