Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

Έξοδο στις αγορές με επανέκδοση 7ετούς ομολόγου πραγματοποιεί η Ελλάδα, στον απόηχο της αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας από την Standard & Poor's και των θετικών εξελίξεων από το μέτωπο του ελλείμματος.

Επιστρέφει η Ελλάδα στις αγορές μετά το mandate σε έξι επενδυτικές τράπεζες για την επανακυκλοφορία 7ετούς ομολόγου. Για την έκδοση θα είναι συνδιαχειριστές οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Golamdn Sachs και JP Morgan.

Σύμφωνα με το mandate, το Ελληνικό Δημόσιο θα επανεκδόσει τον τίτλο με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027 και κουπόνι 2%. Η σχετική δημοπρασία θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, αναλόγως με τις συνθήκες στις αγορές.

Τα σενάρια για άμεση έξοδο στις αγορές εντάθηκαν μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την S&P σε ΒΒ+.

Το ελληνικό αξιόχρεο βαθμολογείται από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης στη βαθμίδα «ΒΒ+» και βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα. Οι θετικές αυτες επιδόσεις στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας εν μέσω δύσκολων διεθνών συγκυριών και ανοίγει το δρόμο στη ροή επενδυτικών κεφαλαίων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει με αγωνία τις ετυμηγορίες των οίκων με στόχο την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας το 2023.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης S&P η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής της Ελλάδας, ενώ οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία φαίνονται διαχειρίσιμες λόγω των σημαντικών αποθεμάτων ασφαλείας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/FPS25ql
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη