-->

Ο ΟΗΕ «προβλέπει« 8,3 εκ. πρόσφυγες από την Ουκρανία

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) εκτιμούν ότι ο αριθμός των προσφύγων από την Ουκρανία που διαφεύγουν από τη χώρα τους στην οποία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου ο στρατός της Ρωσίας, μπορεί να φθάσει τα 8,3 εκατομμύρια, από λίγο περισσότερους από 5,2 εκατομμύρια έως αυτή τη στιγμή.

Μπροστά στην επιδείνωση της κατάστασης, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, που στην αρχή του πολέμου υπολόγιζε ότι οι πρόσφυγες θα έφθαναν τα 4 εκατομμύρια, ζητεί 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις δράσεις της και αυτές των εταίρων της υπέρ των ανθρώπων που διαφεύγουν από την εμπόλεμη χώρα τους.

«Περισσότερα από 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια είναι απαραίτητα για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες στην Ουκρανία, πάνω από το διπλάσιο από το ποσό που είχαμε ζητήσει (1,1 δισεκατομμύριο δολάρια) όταν είχαμε κάνει την έκκληση την 1η Μαρτίου, μερικές ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου.

Η έκκληση παρατάθηκε επίσης από τρεις σε έξι μήνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΟΗΕ.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/oyje3nl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->