Νέο ρωσικό τελεσίγραφο στους Ουκρανούς: Παραδώστε το εργοστάσιο Azovstal μέχρι το μεσημέρι

Νέο ρωσικό τελεσίγραφο στους Ουκρανούς: Παραδώστε το εργοστάσιο Azovstal μέχρι το μεσημέρι

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι «Ουκρανοί και ξένοι μαχητές» που βρίσκονται στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal στη Μαριούπολη θα πρέπει να καταθέσουν όπλα και πυρομαχικά και να παραδοθούν σήμερα μέχρι το μεσημέρι.

Νέο τελεσίγραφο απέστειλε σήμερα η Ρωσία, καλώντας τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στην πολιορκημένη Μαριούπολη μέχρι σήμερα το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας).

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

{https://twitter.com/putino/status/1516336006580125696?s=20&t=xU41_lr71lFU1nRmVyw3eA}

Νωρίτερα σήμερα, υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να καταλάβουν με έφοδο τη χαλυβουργία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο των αυτονομιστών.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Επλήγησαν 1.260 στόχοι στη Ουκρανία τη νύχτα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό MIG-29 στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν, με πυραύλους και βαρύ πυροβολικό, συνολικά 1.260 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πάντως νωρίτερα ανακοινώθηκε οτι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δεν θα δοθεί δυνατότητα σε άμαχους να αποχωρήσουν σε πόλεις της Ουκρανίας και ειδικά στη Μαριούπολη, σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό της χώρας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yHXRSZs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη