Βομβαρδίζουν ξανά τη Μαριούπολη οι Ρώσοι, γιατί είναι σημαντικό να «πέσει» για τον Πούτιν

Βομβαρδίζουν ξανά τη Μαριούπολη οι Ρώσοι, γιατί είναι σημαντικό να «πέσει» για τον Πούτιν

Υπό καθεστώς πολιορκίας βρίσκεται η  Μαριούπολη ενώ όπως όλα δείχνουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων παραμένουν «κλειστοί».  Συνεχίζουν οι εκρήξεις και στο Κίεβο με την Μόσχα να στέλνει
τελεσίγραφο στους στρατιώτες που υπερασπίζονται την πόλη. Γιατί η πτώση της Μαριούπολης είναι τ΄όσο σημαντική για τη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα με στόχο την πολιορκημένη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ενώ η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε πως δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί σήμερα 17/4.

Ετοιμάζουν νέα επιχείρηση οι Ρώσοι, χτυπούν κατοικημένες περιοχές

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ουκρανικό επιτελείο, ρωσικές ταξιαρχίες πεζοναυτών «ετοιμάζονται για μια επιχείρηση αλεξιπτωτιστών» στη Μαριούπολη, ενώ επιθέσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του λιμανιού.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως συνεχίζονται επίσης σήμερα οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών και ο μερικός αποκλεισμός του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας.

Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε πως η χώρα της και η Ρωσία δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σήμερα σχετικά με το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές όπου σημειώνονται συγκρούσεις.

«Δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε ... για καταπαύσεις του πυρός και οδούς απομάκρυνσης αμάχων. Γι' αυτό δυστυχώς δεν ανοίγουμε σήμερα ανθρωπιστικούς διαδρόμους», έγραψε η Βερεστσούκ στο λογαριασμό της στο Telegram.

Η ίδια δήλωσε ακόμη πως οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων και τραυματισμένων ουκρανών στρατιωτών από την πολιορκημένη Μαριούπολη.

«Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανοίξουν και πάλι το συντομότερο δυνατόν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/dwnews/status/1515610539308863489?s=20&t=9LmTwbQQFb4UWMGvbHSOoQ}

Γιατί είναι σημαντικό να «πέσει» η Μαριούπολη για τον Πούτιν

Την ίδια ώρα που το λουτρό αίματος συνεχίζει ο Ρώσος πρώην αρχιεπίσκοπος του Canterbury Rowan Williams επέστρεψε από την νοτιοδυτική Ουκρανία όπου συνάντησε χιλιάδες εκτοπισμένους ανθυρώπους.

Όπως όλα δείχνουν η Ρωσία είνα πολύ κοντά στην πλήρη κυριαρχία της Μαριούπολης ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Όπως αναφέρει το BBC η Μαριούπολη είναι πολύ σημαντικό να «πέσει» για αρκετούς λόγους.

Επιγραμματικά αναφέρουμε γιατί αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους για τη Ρωσία:

  • Διασφαλίζει μια γέφυρα μεταξύ της Κριμέας και του Ντονμπάς
  • Στραγγαλίζει έτσι την οικονομία της Ουκρανίας
  • Έξασφαλίζει νέες ευκαιρίες για προπαγάνδα (στην περιοχή υπάρχουν ακροδεξιοί Ουκρανοί και νεο - ναζί)
  • Ενισχύουν το ηθικό τους. (Η Μαύρη θάλασσα στο σημείο αυτό είναι στις βλέψεις της χώρας  ως κομμάτι της Νέας Ρωσίας με τις κτήσεις των ρωσικής αυτοκρατορίας του 18 αιώνα να αγγίζουν το κομμάτι αυτό).

{https://twitter.com/Reuters/status/1515379493237448706?s=20&t=G33nkFAXrtzbthqcKUtgPg}

Την ίδια ώρα ο Ζελένσκι απειλεί να διακόψει τις συνομιλίες. «Η κατάσταση στη Μαριούπολη παραμένει όσο πιο σοβαρή γίνεται», τόνισε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. «Είναι απλά απάνθρωπη κατάσταση… Η Ρωσία προσπαθεί σκόπιμα να καταστρέψει όλους όσοι βρίσκονται εκεί. Η εξάλειψη των στρατευμάτων μας, των ανδρών μας [στη Μαριούπολη] θα θέσει τέλος σε κάθε διαπραγμάτευση» διεμήνυσε, καλώντας εκ νέου τη Δύση να παράσχει αμέσως βαρέα όπλα στην Ουκρανία.

Υπολογίζεται ότι κάπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη και τη γύρω περιοχή της, που φέρονται να βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό υπό ρωσικό έλεγχο, με τα ουκρανικά στρατεύματα να περιορίζονται σε θυλάκους αντίστασης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, BBC



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yVhkjGl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη