Καταδικάστηκε για βια και σεξουαλική παρενόχληση πρώην διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών

Καταδικάστηκε για βια και σεξουαλική παρενόχληση πρώην διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών

Σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή από δικαστήριο της Αμβέρσας καταδικάστηκε ο Βέλγος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών.

Σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε δικαστήριο της Αμβέρσας τον Βέλγο καλλιτέχνη και άλλοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ για τις κατηγορίες της βίας, παρενόχλησης, σεξουαλικής παρενόχλησης και προσβολής της αιδούς στην εργασία για τις οποίες τον κατηγόρησαν χορεύτριες του θιάσου του, οι οποίες και κατήγγειλαν τις πράξεις του με ανοικτή επιστολή το 2018.

Κατά την διάρκεια της δίκης, οι ενάγουσες περιέγραψαν τον Γιαν Φαμπρ ως άνθρωπο τυραννικό, που ταπείνωνε συστηματικά τις χορεύτριες και εξασκούσε σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλικό εκβιασμό εναντίον τους.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής 3ετούς φυλάκισης, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι ορισμένα από τα αδικήματα είχαν παραγραφεί, καθώς τα γεγονότα αφορούσαν την περίοδο 2002-2018, ενώ απορρίφθηκαν οι κατηγορίες των έξι από τα ένδεκα καταγγέλλοντα θύματα.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/dR3O7W5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη