Μπάσης για Μητροπάνο, «ήταν το τελευταίο του ζεϊμπέκικο, είπαμε θα τα πούμε και δεν τα είπαμε ποτέ» (βίντεο)

Μπάσης για Μητροπάνο, «ήταν το τελευταίο του ζεϊμπέκικο, είπαμε θα τα πούμε και δεν τα είπαμε ποτέ» (βίντεο)

Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου. Με αφορμή αυτό, έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Μπάσης και είπε «χαιρετηθήκαμε και είπαμε θα τα πούμε μετά το Πάσχα και δεν τα είπαμε ποτέ».

Σήμερα, 17 Απριλίου 2022, συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη μέρα που ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή, μια θλιβερή είδηση που τότε σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο.

Με αφορμή λοιπόν τα δέκα χρόνια από το θάνατό του, φίλοι και συνεργάτες του μίλησαν στο «Κ» της εφημερίδας Καθημερινής και αποκάλυψαν άγνωστες ιστορίες και συγκίνησαν.

Ο Δημήτρης Μπάσης συγκινεί περιγράφοντας το «τελευταίο ζεϊμπέκικο» του σπουδαίου τραγουδιστή.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ανταμώσαμε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2002 για τη συνεργασία μας στην "Ιερά Οδό" μαζί με τον Πασχάλη Τερζή.

Θυμάμαι ήταν γενναιόδωρος στη σκηνή, καθώς με άφηνε πάντα να λέω τραγούδια του, και πολύ προστατευτικός στις κουβέντες μας.

Έφτανα νωρίς στο μαγαζί για να απολαμβάνω μαζί του τον καφέ στα καμαρίνια, εκείνος συνήθιζε να πηγαίνει τουλάχιστον δύο ώρες πριν. Σαν πατέρας με συμβούλευε να αποφεύγω την εφήμερη επιτυχία και να πιστεύω στη σκληρή δουλειά.

Για την επόμενη δεκαετία είχα την τύχη να συνεργαστούμε πολλές φορές, όμως η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν στο Ηράκλειο Κρήτης στις 31 Μαρτίου του 2012.

Όταν στη Ρόζα σηκώθηκε να χορέψει ζεϊμπέκικο, γονάτισα αυθόρμητα για να χτυπήσω παλαμάκια. Δεν το ξέραμε, ήταν το τελευταίο του ζεϊμπέκικο, εκεί στη φωτιά με τον κόσμο να τον αποθεώνει όρθιος. Χαιρετηθήκαμε στο αεροδρόμιο και είπαμε να βρεθούμε μετά το Πάσχα. Δεν τα είπαμε ποτέ».

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο του Δημήτρη Μητροπάνου

{https://www.youtube.com/watch?v=mr2k4yJqSgE}

Γεννήθηκε στην Αγία Μονή, μια συνοικία των Τρικάλων -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον Εμφύλιο Πόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία.

Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας, το Καππά. Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Πρώτα ως σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του και ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων.

Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, μετέβη στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Αχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο, άρχισε να εργάζεται ως τραγουδιστής. Χαρακτηριστικά τον φώναζαν από μικρό "βλαχάκι", λόγω και της καταγωγής του από την Θεσσαλία.

Στις 17 Απριλίου 2012 εισάγεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Υγεία» με δύσπνοια και περίπου στις 11.00 αφήνει την τελευταία του πνοή (οξύ πνευμονικό οίδημα ήταν η διάγνωση, που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα), σε ηλικία 64 ετών.

Η κηδεία του στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών μετατρέπεται σε λαϊκό προσκύνημα, με 45.000 θαυμαστές του να αποτίουν τον τελευταίο φόρο τιμής στον μεγάλο τραγουδιστή.

{https://www.youtube.com/watch?v=RTWAc0lLzXE&ab_channel=SKAI.gr}

Κάποιες από τις πολλές επιτυχίες του

{https://www.youtube.com/watch?v=JuLbXpEXZp0&ab_channel=PAMPOSCY}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sBkvaY8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη