-->

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πάει πίσω το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πάει πίσω το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

Η Αγγελική Τσιόλα θα κληθεί για κατάθεση μετά την παράδοση του νέου ιατροδικαστικού πορίσματος για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Ενα περίπου μήνα μετά την εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, των δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη– Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες σχετικά με την πορεία της εξέτασης των ιατροδικαστικών εκθέσεων από τους Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr, το πόρισμα επρόκειτο να κατατεθεί εντός της εβδομάδας, όμως θα καθυστερήσει αρκετά, καθώς Καρακούκης– Καλόγρηας φαίνεται πως χρειάζονται χρόνο. Η σύνταξη του πορίσματος για την περίπτωση της Μαλένας, σύμφωνα με ιατροδικαστικούς κύκλους, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και αυτό γιατί όπως επισημαίνεται είχε τεθεί στο «μικροσκόπιο» της άτυπης επιτροπής και βρισκόταν σε τελικό στάδιο. Μέλη της τριμελούς επιτροπής, εκτός από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία- νεκροτομή στο κοριτσάκι, ήταν οι νυν πραγματογνώμονες.

Το βέβαιο είναι, όπως αναφέρουν πηγές του pelop.gr η καθυστέρηση που παρατηρείται θα «πάει πίσω χρονικά» τις έρευνες παρά το γεγονός πως έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα να βρίσκεται εν αναμονή. Πληροφορίες θέλουν η διενεργούσα τη νεκροψία– νεκροτομή στο βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση μετά την παράδοση του νέου ιατροδικαστικού πορίσματος.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ιριδας, που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, που «έφυγε» στο νοσοκομείο τον Ιούλιο του 2019 από ηπατική ανεπάρκεια σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάκου και Απόστολου Ανδρέου.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xD6NdlM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->