Κοντά στη χρεοκοπία η Ρωσία, πλήρωσε με ρούβλια δολαριακά ομόλογα

Κοντά στη χρεοκοπία η Ρωσία, πλήρωσε με ρούβλια δολαριακά ομόλογα

Η αδυναμία της Ρωσίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό της χρέος θα ήταν η πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα για τη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει τις κυρώσεις για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία επέλεξε να πληρώσει ομόλογα σε ρούβλια και όχι σε δολάρια όπως συνηθίζεται θα μπορούσε να θεωρηθεί χρεοκοπία, σύμφωνα με τη Moody's. Η προειδοποίηση της Moody's έρχεται καθώς η Ρωσία φτάνει όλο και πιο κοντά στην πρώτη της αποτυχία να πληρώσει χρέος από το 1917 και την επανάσταση των Μπολσεβίκων, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Moody's αναφέρει ότι η Ρωσία έχει μέχρι τις 4 Μαΐου, όταν η περίοδος χάριτος λήγει, ώστε να κάνει τις πληρωμές σε δολάρια ώστε να γλιτώσει την αθέτηση υποχρεώσεων σε δύο ομόλογα. Η αποπληρωμή των συμβολαίων των ομολόγων απαιτούσε δολάρια και δεν συμπεριελάμβανε πρόβλεψη για αποπληρωμή σε άλλο νόμισμα.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VZbfYjx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη