Ερευνα: Πιο σύντομα και ελαφριά τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

Ερευνα: Πιο σύντομα και ελαφριά τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί πιο σύντομης διάρκειας και πιο ελαφριά συμπτώματα, επιβεβαιώνει βρετανική έρευνα.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, έχουν συνήθως μικρότερης διάρκειας συμπτώματα και πιο ελαφριά σε σχέση με τη Δέλτα, με αποτέλεσμα να αναρρώνουν πιο γρήγορα (κατά μέσο όρο δύο μέρες νωρίτερα) και να έχουν μικρότερη πιθανότητα να εισαχθούν σε νοσοκομείο, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της μεγάλης βρετανικής μελέτης Zoe Covid που βασίζεται σε αναφορές των ασθενών.

Η έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Σπέκτορ του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου (King's), η οποία βασίστηκε σε στοιχεία για περίπου 63.000 άτομα και δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", σύμφωνα με τη βρετανική "Γκάρντιαν", δείχνει ότι όσοι είχαν Covid-19 λόγω Όμικρον, είχαν περίπου τη μισή πιθανότητα να έχουν επίμονο βήχα, πυρετό ή απώλεια όσφρησης/γεύσης, σε σχέση με την περίοδο που επικρατούσε η παραλλαγή Δέλτα.

Η ανάλυση δείχνει ότι κατά την πρόσφατη περίοδο εξάπλωσης της Όμικρον (Δεκέμβριος 2021-Ιανουάριος 2022) τα συμπτώματα της Covid-19 διαρκούσαν κατά μέσο όρο 6,9 μέρες έναντι 8,9 ημερών επί επικράτησης της Δέλτα (Ιούνιος-Νοέμβριος 2021), ενώ στην περίπτωση της λοίμωξης από Όμικρον η πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο ήταν 25% μικρότερη από ό,τι στην λοίμωξη λόγω Δέλτα (1,9% έναντι 2,6%).

Επίσης μόνο το 17% των ασθενών με Όμικρον ανέφεραν απώλεια όσφρησης έναντι 53% των ασθενών με Δέλτα. Από την άλλη, ο πονόλαιμος είναι κάπως πιο συχνό σύμπτωμα στην Όμικρον (71%) από ό,τι στη Δέλτα (61%).

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(22)00327-0/fulltext



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/bmzLiDW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη