ΗΠΑ: Εκκενώθηκε προληπτικά το Καπιτώλιο, «έληξε» ο συναγερμός

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) διέταξε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα· λίγο πριν από τις 02:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) να εκκενωθεί αμέσως η έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου, κάνοντας λόγο περί πιθανής απειλής λόγω του τρόπου που κινείτο αεροσκάφος.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο και ο συναγερμός «έληξε» μερικά λεπτά αργότερα.

«Το Καπιτώλιο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους απόψε, όμως λίγο μετά εξακριβώθηκε ότι δεν υπάρχει απειλή», διευκρίνισε η USCP μέσω Twitter, υποσχόμενη να δώσει «περισσότερες πληροφορίες» αργότερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στην έδρα του αμερικανικού κοινοβουλίου ήταν μάλλον περιορισμένος, καθώς δεν ήταν προγραμματισμένες συνεδριάσεις ούτε της Βουλής των Αντιπροσώπων, ούτε της Γερουσίας.

Στο κτίριο, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν εξαιρετικά αυστηρά μετά τη βίαιη εισβολή (6/1/2021) οπαδών του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nGwUtjy
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη