Οριστικό: Πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα τα σχολεία και πότε ξανακλείνουν για καλοκαίρι

Οριστικό: Πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα τα σχολεία και πότε ξανακλείνουν για καλοκαίρι

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία την Τρίτη 3 Μαΐου, καθώς τότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα ενώ για καλοκαίρι δημοτικά - νηπιαγωγεία 15 Ιουνίου 2022, γυμνάσια 30 Μαΐου 2022 και λύκεια 20 Μαΐου 2022.

Αντίστροφα μετρούν για τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές καθώς σε λιγότερο από μια βδομάδα τα σχολεία κλείνουν για το Πάσχα.Ειδικότερα, τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου.

Σημειώνεται, πως φέτος, η Πρωτομαγιά πέφτει την Κυριακή του Θωμά και αυτό αλλάζει και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Ως εκ τούτου, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία την Τρίτη 3 Μαΐου, καθώς τότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι και Εξετάσεις

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε πιο νωρίς φέτος, πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τη φετινή σχολική σεζόν, «με στόχο»-όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας- «τον βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ειδικότερα:

– Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022

– Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022

– Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022

– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022

– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/IecowVj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη