Φιλιππίνες: Πιστοί αυτομαστιγώνονται μέχρι να ματώσουν

Φιλιππίνες: Πιστοί αυτομαστιγώνονται μέχρι να ματώσουν

Δεκάδες άνθρωποι με κουκούλες πορεύονταν με γυμνά πόδια χτυπώντας την πλάτη τους με μαστίγια από μπαμπού κάτω από καταγάλανο ουρανό κοντά στην πρωτεύουσα Μανίλα, ορισμένοι κουβαλώντας ξύλινους σταυρούς. Την τελετουργία αυτή αποδοκιμάζει η Εκκλησία.

Πιστοί καθολικοί αυτομαστίγωθηκαν στην πλάτη μέχρι να ματώσουν αυτή τη Μεγάλη Παρασκευή στις Φιλιππίνες, στη βαθιά θρησκευόμενη χώρα που έχει δει πολλές αντίστοιχες εκδηλώσεις να σημαδεύουν τους εορτασμούς του Πάσχα.

Ο Ρόι Μπαλατμπάτ, με γδαρμένο δέρμα, περπάτησε χθες Πέμπτη για περίπου ένα χιλιόμετρο χτυπώντας το σώμα του και σταματώντας για να γονατίσει και να προσευχηθεί στο χώμα που έκαιγε από τη ζέστη.

«Είναι δύσκολο, αλλά αν έχετε μια ευχή, θα αντέξετε τον πόνο», δήλωσε στο AFP ο 49χρονος άνδρας, στη Χαγκονόι, στην επαρχία Μπουλακάν.

«Το κάνω 30 χρόνια, από τότε που ήμουν νεαρός. Δεν θα σταματήσω παρά μόνο όταν δεν θα μπορώ πια.»

Μπορεί οι περισσότεροι πιστοί αυτού του έθνους, που στην πλειονότητά τους είναι καθολικοί, να περνούν τη Μεγάλη Παρασκευή στην εκκλησία ή με την οικογένειά τους, όμως άλλοι φθάνουν στα άκρα προκειμένου να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους ή για να ζητήσουν τη θεϊκή παρέμβαση.

Προτού αρχίσει το μαστίγωμα, οι γυμνές πλάτες των ανδρών διαπερνούνται με βελόνες για να αφαιμαχθούν.

Οι πιστοί επωφελούνται της ευκαιρίας για να επιδείξουν τις ουλές τους από προηγούμενα μαστιγώματα, ενώ άλλοι υφίστανται αυτή την τιμωρητική πράξη για πρώτη φορά.

«Προκαλώ πληγή στους μετανοούντες, αν δεν βγει πολύ αίμα, θα ζητήσουν άλλη μία για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους», εξηγεί ο Ρεϊνάλντο Τολεντίνο, 51 ετών.

«Δεν θα αισθανθούν τον πόνο κατά τη μετάνοιά τους παρά μόνο αν είναι ειλικρινείς στο διάβημά τους.»

Η Μεγάλη Παρασκευή σημαδεύεται επίσης από αναπαραστάσεις της Σταύρωσης σε μια πόλη βόρεια της Μανίλας, όμως φέτος ακυρώθηκε για τρίτη χρονιά λόγω της Covid-19.

Μια δωδεκαριά καθολικοί σταυρώνονται με καρφιά πάνω σε ξύλινους σταυρούς σε ένα είδος μετάνοιας για τις αμαρτίες τους. Το θέαμα προσελκύει χιλιάδες τουρίστες.

«Δεν ενθαρρύνουμε τις ενέργειες αυτομαστιγώματος και σταύρωσης», δήλωσε ο πατέρας Τζερόμ Σετσιλάνο, εκτελεστικός γραμματέας της επιτροπής δημοσίων υποθέσεων της Διάσκεψης καθολικών επισκόπων των Φιλιππίνων.

«Τα Πάθη και η Σταύρωση του Χριστού είναι ήδη αρκετά για να σώσουν την ανθρωπότητα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε πως οι θεοσεβούμενοι θα ήταν καλύτερα να «εξομολογηθούν τις αμαρτίες τους».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/afeINzW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη