-->

Γεροβασίλη: «Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν τα μεγάλα πολιτικά επίδικα που αφορούν την κοινωνία»

Γεροβασίλη: «Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν τα μεγάλα πολιτικά επίδικα που αφορούν την κοινωνία»

Για «ιστορικό συνέδριο σε ιστορική στιγμή» έκανε λόγο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, σε τηλεοπτική της εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το συνέδριο του ΣΡΙΖΑ τόνισε πως «σε μία κρίσιμη και σύνθετη στιγμή για την κοινωνία και τη χώρα αλλά και την παγκόσμια πραγματικότητα πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο μαζικότατο στο οποίο συμμετείχαν 5.500 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα σε κλίμα ελεύθερης έκφρασης, ζωντανού διαλόγου και σύνθεσης. Λήφθηκαν αποφάσεις, άλλες ομόφωνα και άλλες κατά πλειοψηφία».

Στη συνέχεια η γραμματέας αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν, λέγοντας τα εξής: «Η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου ψηφίστηκε ομοφώνως, η πρόταση για 50%-50% ποσόστωση και στα δύο φύλα στα όργανα, σχεδόν ομόφωνα, η πρόταση του Προέδρου για απευθείας εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση υπερίσχυσε με 75%. Επομένως προχώρησαν τα μεγάλα πολιτικά επίδικα που αφορούν την κοινωνία ομοφώνως. Μένουν κάποιες τεχνικές εκκρεμότητες στις καταστατικές αλλαγές».

Επιπλέον, η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις εντάσεις που έκαναν την εμφάνισή τους στο συνέδριο: «Στο κόμμα μας όμως ισχύει ένας κανόνας ουσιαστικής δημοκρατίας που σέβεται μεν την πλειοψηφία αλλά δεν την κάνει τυρανική απέναντι σε μειοψηφούσες απόψεις. Η πλειοψηφία είναι το δημοκρατικό όχημα για τη λήψη αποφάσεων και όχι αυταρχικός νόμος. Η μειοψηφία είναι πάντοτε σεβαστή και ο διάλογος δε σταματά ποτέ».

«Ειρήσθω εν παρόδω, όταν θα δούμε συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και κάποιον να τολμά να εκφράσει αντίθετη άποψη ενώπιον του κ. Μητσοτάκη, τότε ευχαρίστως να μιλήσουμε για την εσωκομματική δημοκρατία στα κόμματα», επισήμανε η κυρία Γεροβασίλη και συνέχισε λέγοντας: «Τα τσιτάτα, οι στρεβλώσεις και η αλαζονεία Μητσοτάκη δεν είναι μέθοδος άσκησης πολιτικής. Είναι η αγωνιώδης προσπάθειά του να διατηρήσει τον καθεστωτικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας».

Η κυρία Γεροβασίλη δεν παρέλειψε να ρίξει μια ακόμα αιχμή της προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού: «Λυπάμαι για τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος δεν κατανοεί τι σημαίνουν ιστορικές αναφορές και παραλληλισμοί όταν κανείς προσπαθεί να αποτυπώσει μία καθεστωτική νοοτροπία την οποία διαθέτει ο ίδιος γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά».

Τέλος, ερωτηθείσα για την ομιλία του κ. Νίκου Μανιού ο οποίος στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «καραβανάδες και πολιτικοί να ενωθούμε ενάντια σε όσους μας έχουν στο ίδιο καθεστώς από το 1824», η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως «η ομιλία του κ. Μανιού ήταν εξαιρετική και είναι χρήσιμο για όλους να την παρακολουθήσουν, καθώς αναδεικνύει την ανάγκη να μελετάμε και να γνωρίζουμε ιστορία ώστε να μπορούμε να είμαστε και σε εγρήγορση αναφορικά με το παρόν και το μέλλον. Και το λέω αυτό γιατί με τσιτάτα και αποσπασματικές αναφορές δεν γίνεται πολιτική. Ούτε με αλαζονεία την οποία επίσης διαθέτει σε αφθονία ο κ. Μητσοτάκης».

 from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Kc2zFgM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->