Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τζόνσον στο Κίεβο, η συνάντηση «έκπληξη» με Ζελένσκι

Twitter

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επισκέφτηκε το Κίεβο και συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίσκεψη Τζόνσον δεν είχε προαναγγελθεί.

Στο Κίεβο μετέβη σήμερα Σάββατο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Η επίσκεψη Τζόνσον δεν είχε προαναγγελθεί προκαλώντας «έκπληξη» όπως έγραψε η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία δημοσίευσε και φωτογραφία από τη συνάντηση. Σ' αυτή φαίνονται οι δύο άντρες να κάθονται στο τραπέζι χωρίς άλλους αξιωματούχους δίπλα τους με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Στη λεζάντα της εικόνας, η πρεσβεία έγραφε απλώς: «Έκπληξη» με ένα emoji που κλείνει το μάτι.

{https://twitter.com/UkrEmbLondon/status/1512791528607031303?s=20&t=Mul42R0NQUr7eBjps-fldQ}

«Η επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο ξεκίνησε μόλις τώρα με μια τετ-α-τετ συνάντηση με τον Πρόεδρο Ζελένσκι», ανέφερε στο Facebook ο βοηθός του προέδρου Andriy Sybiha, δημοσιεύοντας την ίδια φωτογραφία.

Σύμφωνα με την dailymail, τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον ζήτησε από αξιωματούχους να εξετάσουν την αξία ενός ταξιδιού στην ουκρανική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Σύμφωνα με Reuters η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε την περαιτέρω οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία προκειμένου να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μια μέρα μετά την παρουσία της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ στο Κίεβο και την μαρτυρική Μπούκα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/VqNkWp9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη