-->

Για ποιους είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου (βίντεο)

Για ποιους είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου (βίντεο)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια, ενώ αναφέρθηκε στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και για ποιους είναι απολύτως απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου.

«Την Όμικρον 2 και να θέλουμε να την ξεχάσουμε δε θα μας ξεχάσει αυτή, υπάρχει μία μεγάλη διασπορά στην κοινωνία και δεν πιέζει μέχρι στιγμής, λόγω της ηπιότητας της νόσου, το σύστημα υγείας. Η αύξηση των θανάτων είναι απότοκο των τελευταίων 2 μηνών. Έχουν αλλάξει πι ηλικίες νοσηλείας.

Πλέον νοσηλεύονται άνθρωποι πολύ μεγάλης ηλικίας και υπάρχουν 2 κατηγορίες ασθενών. Είναι οι άνθρωποι από Covid και αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας και βρίσκονται με Covid. Αυτό δεν είναι μία απλή νοσηλεία», ανέφερε αρχικά.

Σε διεθνή περιοδικά υπάρχουν έρευνές για την 4η δόση, σύμφωνα με τα οποία, η προστασία απέναντι στη μόλυνση φαίνεται να είναι μικρής διάρκειας και δεύτερον εξακολουθεί να παρέχει μεγάλη προστασία από τη νόσο. Σχετίζεται άμεσα από την ηλικία των ανθρώπων που νοσούν.

«Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία μέσω της 4ης δόσης αλλά και μέσω της δικής μας ατομικής ευθύνης, να συνεχίσουμε την στρατηγική των αντιικων χαπιών και τρίτον να εφαρμόζουμε αυστηρά τα υγειονονομικά πρωτόκολλα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Το φθινόπωρο θα δούμε με βάση τις μελέτες που τρέχουν, εάν θα πρέπει να κάνει ο κόσμος το ετήσιο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Σε αυτή τη φάση οφείλουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», κατέληξε λέγοντας ο κ. Λουκίδης.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/xV9whPZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->