Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στη Βοιωτία: «Παρατεταμένη η σεισμική δραστηριότητα, προβληματιζόμαστε» (βίντεο)

(Φωτ.: INTIME)

«Όταν έχουμε μια παρατεταμμένη σεισμική δραστηριότητα, επί σχεδόν 8-9 μήνες, τότε ασφαλώς προβληματιζόμαστε», τόνισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δεν έκρυψε τον προβληματισμό των ειδικών για τους εκατοντάδες σεισμούς που καταγράφοντται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή της Βοιωτίας.

Με αφορμή τους σεισμούς που έγιναν το τελευταίο διάστημα στη Θήβα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι από τις 10 Ιουλίου 2021 ξεκίνησε «με έντονο ρυθμό» η σεισμική δραστηριότητα και συνεχίζεται έως τώρα «με αυξομειώσεις».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί γύρω στους 3.000 σεισμούς τον τελευταίο χρόνο.

Μάλιστα, το τελευταίο 15ήμερο, όπως ανέφερε ο γνωστός σεισμολόγος, παρατηρείται «πολύ σημαντική σεισμική δραστηριότητα και με σημαντικότερα μεγέθη» στην περιοχή.

«Να θυμίσω ότι από τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θεώρησε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και γι' αυτό συνέστησε την επείγουσα λήψη προληπτικών μέτρων από τις τοπικές αρχές με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι αυτό ήταν το ταβάνι», τόνισε σε σχετική ερώτηση κατά την τηλεοπτική παρουσία του στον ΣΚΑΪ.

«Όταν έχουμε μία παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα επί σχεδόν 8-9 μήνες, με επιμονή της σεισμικής δραστηριότητας και στην ίδια περιοχή τότε ασφαλώς προβληματιζόμαστε», πρόσθεσε.

Προβληματιζόμαστε καθώς η περιοχή έχει δώσει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν, προσπαθούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση με καθημερινή ανάλυση, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/0nYoGr6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη