Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων: «Φαίνεται ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας», τα νέα στοιχεία

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων: «Φαίνεται ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας», τα νέα στοιχεία

Ο κ. Λέων είπε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν το ίδιο και για τους δύο πρώτους θανάτους, με τον ίδιο μηχανισμό, αυτόν της έλλειψης οξυγόνου.

Νέες αποκαλύψεις για την πορεία της κεταμίνης και των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο πρόεδρος Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που εξετάζονται εκ νέου, μετά τα στοιχεία που απέδειξαν πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι εγκληματική ενέργεια.

«Όσον αφορά το πρώτο παιδί, νομίζω την απάντηση και τη λύση πέρα από την τριμελή επιτροπή, θα δώσει και ο καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Μανώλης Αγαπητός και αυτό γιατί τα εύρημα, σε ό,τι αφορά τη Μαλένα είναι αυτά που ανέδειξε ο ίδιος» επισήμανε ο κ. Λέων.

Στην πρώτη έκθεση έχουμε προβλήματα με την καταγραφή της αιτίας θανάτου, καθώς άλλο έχει καταγράψει ο παθολογοανατόμος και άλλο ο ιατροδικαστής, εξήγησε ο κ. Λέων.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στη λήψη των δειγμάτων, με τον ιατροδικαστή να τονίζει πως ένα βασικό και ζωτικό όργανο από το οποίο πρέπει να ληφθεί δείγμα είναι ο εγκέφαλος, κάτι το οποίο δε συνέβη στην πρώτη περίπτωση.

Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, ο κ. Λέων είπε πως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.Σχετικά με τη χθεσινή ανάσυρση του tablet, o ιατροδικαστής ανέφερε πως η διαδικασία δεν έχει ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και αφορά αποκλειστικά την αστυνομία καθώς ενδέχεται να αποκαλύψει στοιχεία για την πορεία της κεταμίνης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι  ευρήματα έχουμε ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα  είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα», είπε λίγο αργότερα μιλώντας και στο ΣΚΑΙ.

Η ατροδικαστής στην Πάτρα όπως είπε δεν αναμένεται να εκτιμήσει διαφορετικά, κάνωντας λόγο για επιβεβαιωμένο ασφυκτικό θάνατο

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να αιτιολογηθεί το τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού, και δεύτερον το αίμα στο πανάκι: «Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί.  Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/5RWn678
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη