Όταν ο Ηλιάδης έλεγε σε Ρούλα και Μάνο να δουν ψυχίατρο, «η γυναίκα μου δεν είναι τρέλη»

Όταν ο Ηλιάδης έλεγε σε Ρούλα και Μάνο να δουν ψυχίατρο, «η γυναίκα μου δεν είναι τρέλη»

Στην κατάθεσή του, ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος της μικρής Μαλένας, περιέγραψε τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της προφυλακισμένης πλέον Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός, προσπαθώντας να σώσει την μικρή μαθαίνει για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών. Επικοινωνεί με την ογκολόγο της Μαλένας που του λέει χαρακτηριστικά ότι «και αυτή θεώρησε τον θάνατο της Μαλένας αιφνίδιο και περίεργο και ότι δε δικαιολογείται η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί».

«Μου είπε πως γνώριζε ότι θα την έλεγα παγοκολόνα»

Ο γιατρός, μάλιστα, στην πρωινή ενημέρωση με τους γονείς παρατηρεί μία αλλαγή στη μητέρα:

Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στη κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν.

«Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη 2 παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα "παγοκολόνα" και εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της».

Οι υποψίες για το σύνδρομο Μινχάουζεν

Η συμπεριφορά της μητέρας οδηγεί τον Ανδρέα Ηλιάδη στη σκέψη ότι υπάρχει πιθανότητα να εμφανίζει το σύνδρομο Μινχάουζεν.

«Επισκέφτηκα 2 ψυχιάτρους τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολύ ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στη περίπτωση αυτή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. 

Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από τη πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε το σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε ο ψυχίατρος στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις στον ψυχίατρο.

Ο πατέρας μου είπε "η γυναίκα μου δεν είναι τρελή" και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/knQNaPK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη