-->

Λέκκας για τους νέους σεισμούς στη Θήβα που «κούνησαν» και την Αττική: «Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό»

Λέκκας για τους νέους σεισμούς στη Θήβα που «κούνησαν» και την Αττική: «Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό»

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θήβα, ενώ ο πρώτος έγινε αισθητός και στην Αττική,  τι είπε ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

O καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για τους δυο σεισμούς που χτύπησαν τη Θήβα τα ξημερώματα και έγιναν ασθητοί μέχρι την Αττική.

«Έχουμε την εκδήλωση ενός σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή των Θηβών. Έχει αρχίσει μια δραστηριότητα εδώ και 4 ημέρες. Είναι αναζωπύρωση της δραστηριότητας που έχουμε εδώ και 14 περίπου μήνες και περιλαμβάνει περίπου 3.000 μικροσεισμούς.

Έχουμε μια ζώνη με αρκετά ρήγματα που δίνουν ένα σμήνος σεισμών. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Αταλάντη μέχρι και την Αττική. Είναι ένας σεισμός επιφανειακός, αρκετά ισχυρός. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ ότι θα κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

«Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό. Όλοι οι σεισμοί είναι παραπλήσιοι, έχουν μια οροφή της τάξεως των 4,6 – 4,7 βαθμών. Ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 βαθμών έγινε στην περιοχή το 1914 και είχε κάνει και αρκετές ζημιές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Λέκκας κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/RGfiEgB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->