Εκλογές στην Γαλλία: Τι λένε οι ψηφοφόροι της Ελλάδας για Μακρόν και Λεπέν

Εκλογές στην Γαλλία: Τι λένε οι ψηφοφόροι της Ελλάδας για Μακρόν και Λεπέν

Επτά εκλογικά κέντρα στήθηκαν στην Ελλάδα σήμερα (10/4) ώστε οι Γάλλοι να μπορέσουν να ψηφίσουν για τις εκλογές στη χώρα τους και να αναδείξουν τον πρόεδρο της Γαλλίας που θα αναλάβει τα ηνία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Οι υπήκοοι Γαλλίας που ζουν στην προσέλευση από το πρωί στις κάλπες για να ψηφίσουν την Ελλάδα για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες εξελίσσονται σε θρίλερ, αφού οι δύο βασικοί υποψήφιοι πρόεδροι βάσει των δημοσκοπήσεων, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, έχουν σχεδόν ίδιο ποσοστό. , σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των exit polls.

«Περιμένουμε κάτι καλύτερο για τη Γαλλία. Να έχει λιγότερη ανεργία, να έχει αυξημένους μισθούς» δηλώνει μια Γαλλίδα υπήκοος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ενώ ένας άλλος τονίζει ότι οι πολίτες θέλουν τη χώρα τους «να αποφύγουν τα χειρότερα».

Σχολιάζοντας την πιθανή εκλογή της Μαρίν Λεπέν, μια γυναίκα λέει σε έντονο ύφος πως «η γαλλική ακροδεξιά δεν θα επηρεάσει μόνο τη χώρα αλλά όλο τον πλανήτη» ενώ μια άλλη τονίζει ότι «η ψήφος μου θα επηρεαστεί από τι πουν οι Μακρόν και Λεπέν. Υπέρ του Μακρόν βέβαια. Δεν θέλω να υπάρχει φασισμός στη Γαλλία. Είναι μια χαρά φιλελεύθεροι, δέχονται από παντού κόσμο και δεν τους διώχνουν και δεν τους κακομεταχειρίζονται. Έτσι θέλω να είναι η Γαλλία».

Από τα επτά εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στην Ελλάδα σήμερα, τα 4 ήταν στην Αθήνα, 1 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Ρόδο και 1 στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι εγγεγραμμένοι Γάλλοι ψηφοφόροι σε αυτά είναι 8.129.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/FK9voPi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη