Ουκρανία: Ανελέητοι βομβαρδισμοί στην περιοχή του Λουχάνσκ και δύο άμαχοι νεκροί - Θρίλερ στη Μαριούπολη!

Ουκρανία: Ανελέητοι βομβαρδισμοί στην περιοχή του Λουχάνσκ και δύο άμαχοι νεκροί - Θρίλερ στη Μαριούπολη!

Ανελέητος είναι ο βομβαρδισμός σε πόλεις στην περιοχή Λουχάνσκ, στην Ουκρανία, ακόμα και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Συγκεκριμένα, ο Σερχίι Χαϊντάι, κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε πως «όλες οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία πόλεις στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται».

Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο αμάχων 

Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.

Η απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα ένας από τους βοηθούς του δημάρχου της Μαριούπολης δήλωσε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα απομάκρυνση αμάχων από την πόλη δεν πραγματοποιήθηκε.

Η προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, είχε σχεδιαστεί να γίνει σήμερα, όπως δήλωσε νωρίς το πρωί η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους», ανέφερε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης και υπήρχαν ελπίδες ότι η απομάκρυνσή τους θα μπορούσε να ξεκινήσει γύρω στις 12.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nN2cU3L
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη