Πότε μπαίνει το τελευταίο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

Πότε μπαίνει το τελευταίο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

Το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους εξηντάρηδες αναστέλλεται την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Πριν από το Πάσχα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, όπως είχε ανακοινώσει άλλωστε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

ΣτΕ: Αναμένεται η απόφαση για το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους

Χωρίς τη φυσική νομική εκπροσώπηση του Δημοσίου, το οποίο ωστόσο αιτήθηκε εγγράφως αναβολή, αλλά απορρίφθηκε, συζητήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι προσφυγές αρνητών εμβολιασμού κατά του COVID-19, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι, κ.λπ., οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

Η ηχηρή απουσία του Δημοσίου από το δικαστήριο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων των προσφευγόντων.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/IEZhHf7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη