Στο Αρκαλοχώρι ο Νίκος Ανδρουλάκης, «όχι άστεγοι για δεύτερο χειμώνα»

Στο Αρκαλοχώρι ο Νίκος Ανδρουλάκης, «όχι άστεγοι για δεύτερο χειμώνα»

Το Αρκαλοχώρι και τους σεισμόπληκτους κατοίκους, που στεγάζονται σε οικίσκους, επισκέφθηκε το πρωί του Μ. Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δέκτης των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν έχουν αξιολογηθεί οι δώδεκα χιλιάδες φάκελοι αυτοψιών και ως τώρα δεν έχει εγκριθεί καμία άδεια ανακατασκευής.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την αναγκαιότητα οι κάτοικοι να μην περάσουν και δεύτερο χειμώνα άστεγοι, να μειωθεί το τιμολογίο ανακατασκευής και να δοθεί προτεραιότητα ώστε να ανοικοδομηθούν τα σπίτια τους ώστε συνακόλουθα να αναταχθεί η τοπική οικονομία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης:

Επτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και όλων των σεισμόπληκτων περιοχών μετρούν ακόμη τις πληγές τους. Εγκλωβισμένοι σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, που αποδεικνύει την ολιγωρία της κυβέρνησης. Μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ούτε μια άδεια ανακατασκευής.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και να πιέσουμε να απαντηθεί αυτή η ολιγωρία μέσα από την πρόσληψη περισσότερων μηχανικών, ώστε να αξιολογηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι δώδεκα χιλιάδες φάκελοι για αυτοψίες σε κτίρια.

Nα πιέσουμε να υπάρξει αναθεώρηση των τιμών στο τιμολόγιο ανακατασκευής γιατί οι ανατιμήσεις έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα και βέβαια να υπάρξει διαχωρισμός της «πράσινης κατοικίας» από τα μη κατοικήσιμα προκειμένου να υπάρξει αποζημίωση της οικοσκευής καθώς απορρίπτεται σιωπηρά η ανάγκη αποζημίωσης αυτών των κατοίκων.

Η αποζημίωση και η στήριξη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να αφορά μόνο το Αρκαλοχώρι αλλά όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε οι άνθρωποι του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής να επιστρέψουν γρηγορότερα στα σπίτια τους και σε μια οικονομική κανονικότητα.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0PbLRNE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη