Η Μόσχα απειλεί με ανάπτυξη πυρηνικών εφόσον ενταχθούν στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία

Η Μόσχα απειλεί με ανάπτυξη πυρηνικών εφόσον ενταχθούν στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία

«Η ισορροπία πρέπει να αποκατασταθεί», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να γίνεται πλέον λόγος για οποιοδήποτε αποπυρηνικοποιημένο καθεστώς για τη Βαλτική» 

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα το ΝΑΤΟ πως, αν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία, τότε το Κρεμλίνο θα πρέπει να ενισχύσει την άμυνα του στην περιοχή, κάτι που περιλαμβάνει και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε συγκεκριμένα πως εφόσον προχωρήσει η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα πρέπει να ενισχύσει τις χερσαίες, τις ναυτικές και τις αεροπορικές δυνάμεις της στη θάλασσα της Βαλτικής για να αποκαταστήσει τη στρατιωτική ισορροπία.

Ο Μεντβέντεφ έθεσε, μάλιστα, ρητά το ζήτημα της πυρηνικής απειλής λέγοντας πως δεν θα μπορεί πλέον να γίνεται λόγος για μια «αποπυρηνικοποιημένη» Βαλτική - όπου η Ρωσία διατηρεί το ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

«Μέχρι σήμερα, η Ρωσία δεν έχει λάβει τέτοια μέτρα και δεν επρόκειτο να λάβει», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Αν μας υποχρεώσουν, τότε... σημειώστε πως δεν ήμασταν εμείς που προτείναμε αυτό», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Φινλανδία - που συνορεύει με τη Ρωσία για 1.300 χιλιόμετρα - όπως και η Σουηδία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, η Φινλανδία θα λάβει απόφαση μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις της πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9kClZTJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη