-->

Ελαχιστοποιείται ο χρόνος αδειοδότησης για τις ΑΠΕ: Έρχεται νομοσχέδιο για υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς

Ελαχιστοποιείται ο χρόνος αδειοδότησης για τις ΑΠΕ: Έρχεται νομοσχέδιο για υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς

Ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως θα τεθεί άμεσα  σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για την απλοποίηση της διαδικασίας νέων έργων ΑΠΕ

Το νέο νομοσχέδιο, που προανήγγειλε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου, περιλάμβανει τη μείωση του συνολικού χρόνου αδειοδότησης στους 14 μήνες - από τα πέντε χρόνια που είναι σήμερα - καθώς και τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, προετοιμάζεται, παράλληλα, νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών σταθμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε, ακόμη, στη «σημαντική πρόοδο» που έχει συντελεστεί στο τομέα των ΑΠΕ στην χώρα μας τα 2 τελευταία χρόνια:

Μέσα σε 2 μόλις έτη 2020 και 2021, ο ΔΕΔΗΕ χορήγησε 8.500 οριστικές αποφάσεις σύνδεσης σε έργα ΑΠΕ ισχύος 3,3GW. Η επίδοση αυτή συνιστά τη χορήγηση υπερτριπλάσιας ισχύος έργων  σε μέση ετήσια βάση σε σχέση με το 2019. Συγκεκριμένα συνιστά τριπλασιασμό για το 2020 και τετραπλασιασμό για το 2021 αφού η ισχύς για το 2019 ήταν 450MW, ενώ για το 2020 1,4GW και το 2021 2.0 GW.

Σε επίπεδο ενεργοποίησης σταθμών ΑΠΕ στο δίκτυο διανομής ο ΔΕΔΗΕ μέσα στο 2 αυτά χρόνια πέτυχε να αυξήσει την εγκαταστημένη στο δίκτυο ισχύ ΑΠΕ κατά 1,26GW σε σχέση με τα 0,24GW που συνδέθηκαν το 2019, ενώ είναι εξασφαλισμένο ότι το 2022 θα συνδεθούν ακόμα περισσότερες ΑΠΕ.

Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει γνώση και  θέληση. Βαδίζουμε μέσα σε ένα περιβάλλον φοβερά δύσκολο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι και με συγκεκριμένα αποτελέσματα προσπαθούμε να μετριάσουμε το αποτύπωμα της κρίσης στις ζωές των πολιτών.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/sQJP5Ao
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->