Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εργοστάσιο παραγωγής τεθωρακισμένων στο Κίεβο

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εργοστάσιο παραγωγής τεθωρακισμένων στο Κίεβο

Ένα στρατιωτικό εργοστάσιο σε προάστιο του Κιέβου, το οποίο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, έγινε σήμερα το πρωί στόχος βομβαρδισμού των ρωσικών δυνάμεων

Η Μόσχα ανακοίνωσε το Σάββατο πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στο Κίεβο ένα στρατιωτικό εργοστάσιο, είδηση που επιβεβαίωσε και δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, σημείωσε σε ανα΄ρτησή του στο Telegram πως διασώστες και ιατρικό προσωπικό εργάζονται στο σημείο όπου σημειώθηκε νωρίτερα η έκρηξη, ενώ από τοπικούς ουκρανούς αξιωματούχους έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν από ρωσικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, παράλληλα, πως οι ρωσικές δυνάμεις σήμερα κατέστρεψαν και μια εγκατάσταση επισκευής στρατιωτικών εξοπλισμών στο Μικολάγιφ, με τις επιθέσεις να γίνονται με υψηλής ακριβείας όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η Μόσχα κατέρριψε επίσης ένα ουκρανικό αεροσκάφος SU-25 κοντά στην πόλη Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με  το Ιντερφάξ, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από το Λουγκάνσκ

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι ανέφερε σε ανάρτησή του πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού σε αυτή την ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας.

Αγωγός αερίου υπέστη ζημιές στο Λισισάνσκ και το Σιεβιεροντονέτσκ, όπου έχουν διακοπεί η παροχή αερίου και η υδροδότηση, ανέφερε ο Γκαϊντάι, επίσης στην εφαρμογή Telegram.

«Απομακρυνθείτε από τις περιοχές αυτές όσο εξακολουθεί να είναι δυνατό», ανέφερε ο Γκαϊντάι σε επόμενη ανάρτηση προσθέτοντας ότι λεωφορεία είναι έτοιμα για αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε πως εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει συμφωνηθεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων, μεταξύ άλλων και από την πολιορκημένη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα.

Η Βερεστσούκ ανέφερε σε δήλωσή της πως πέντε από τους εννέα διαδρόμους πρόκειται να ανοίξουν από την περιφέρεια του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για την οποία τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YVeRO2j
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη