Έρχονται ανακοινώσεις για φθηνότερο γάλα, κρέας, ψωμί αλλά... με αστερίσκο

Έρχονται ανακοινώσεις για φθηνότερο γάλα, κρέας, ψωμί αλλά... με αστερίσκο

Στο τραπέζι βρίσκεται νέο επίδομα στέγασης αλλά και μέτρα για φθηνότερο γάλα, ψωμί και κρέας. H κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, τι αναμένεται να ανακοινωθεί.

Η κυβέρνηση εκτός από τις επιδοτήσεις σε φυσικό αέριο και ρεύμα, εξετάζει διάφορα σενάρια για να στηρίξει του ευάλωτους μετά τις αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα. Ήδη έχει ανακοινωθεί και αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης.

Συγκεκριμένα ένα ακόμα μέτρο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι η επιδότηση στέγασης, όπου σε κάτι τέτοιο σύμμαχος είναι και η Κομισιόν.

Πρόκειται να ανακοινωθεί μεταξύ άλλων και μείωση ΦΠΑ, σε συγκεκριμένα προϊόντα όπως είναι το γάλα, το ψωμί και το κρέας. Το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει ισχύ έως ότου πέσει ο πληθυρισμός και λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία όπου θα επαναξιολογηθεί.

Τα μέτρα στήριξης που εξετάζονται από την κυβέρνηση:

  • Αναμένεται να επεκτείνει την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου
  • Εξετάζεται η ενίσχυση ή ακόμα και η πλήρης κάλυψη των λογαριασμών ρεύματος για ευάλωτους, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως το γάλα, το ψωμί, το κρέας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  • Εξετάζεται και ένα νέο επίδομα στέγασης για τους πιο ευάλωτους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε προ ημερών ότι «οι ημέρες που έρχονται για ολόκληρη την Ευρώπη είναι και εξακολουθούν να είναι δύσκολες και ο κίνδυνος παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας γίνεται όλο και πιο πιθανός», προσθέτοντας ότι «απόφαση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για να στηρίξει τους πολίτες.

Ισορροπώντας όμως πάντα ανάμεσα σε δύο βασικές πολιτικές αρχές. Αφενός να συνεχίσει τις στοχευμένες παρεμβάσεις στους οικονομικά ασθενέστερους και αφετέρου να σεβαστεί τα δημοσιονομικά όρια που ορίζουν οι ανάγκες της οικονομίας. Έχουμε σχέδιο και προχωράμε βάσει αυτού».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/o5VBwTK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη