-->

Ο Πούτιν απαγορεύει στον Τζόνσον την είσοδο στη Ρωσία και απελαύνει Ευρωπαίους διπλωμάτες, οργή στις Βρυξέλλες

Ο Πούτιν απαγορεύει στον Τζόνσον την είσοδο στη Ρωσία και απελαύνει Ευρωπαίους διπλωμάτες, οργή στις Βρυξέλλες

H Ρωσία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Τι Ρωσικές κυρώσεις ανέφερε σε ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, του υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας και άλλων δέκα μελών της βρετανικής κυβέρνησης και πολιτικών.

Η απόφαση ελήφθη "υπό το φως της πρωτόγνωρης εχθρικής δράσης της βρετανικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα της επιβολής κυρώσεων εναντίον υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, όπου προστίθεται ότι θα διευρύνει σύντομα τον κατάλογο.

Η Ρωσία απελαύνει 18 Ευρωπαίους διπλωμάτες -Οργή στις Βρυξέλλες

Η σύγκρουση στο διπλωματικό πεδίο μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών κλιμακώνεται, καθώς η Ρωσία αποφάσισε την απέλαση 18 Ευρωπαίων διπλωματών προκαλώντας την οργή των Ευρωπαίων.

Οι Ρώσοι ζήτησαν εχθές από τους Ευρωπαίους διπλωμάτες να φύγουν το συντομότερο δυνατό με την αιτιολογία ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι υπεύθυνα για την καταστροφή του διμερούς διαλόγου και της συνεργασίας που χρειάστηκαν δεκαετίες για να διαμορφωθούν.

Στις Βρυξέλλες δεν προκλήθηκε έκπληξη ενώ χαρακτήρισαν αβάσιμη και αδικαιολόγητη αυτή την ενέργεια και θεωρούν ότι συνιστά απλά αντίποινα καθώς πριν δυο εβδομάδες οι Βρυξέλλες είχαν απελάσει 19 Ρώσους διπλωμάτες λέγοντας ότι δε λειτουργούσαν ως διπλωμάτες, αλλά είχαν σκιώδη δραστηριότητα.

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι με αυτές τις κινήσεις οι Ρώσοι απομονώνονται περαιτέρω από τη διεθνή σκηνή.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/KHdSYCm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->