-->

Δένδιας: «Έγκλημα πολέμου η επίθεση κατά της Οδησσού»

Δένδιας: «Έγκλημα πολέμου η επίθεση κατά της Οδησσού»

Στο μέλλον της δοκιμαζόμενης Οδησσού αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με δήλωσή του.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Συνταγματάρχη Μαξίμ Μαρτσένκο, δήλωσε τα εξής:

«κ. Συνταγματάρχα, εγώ σας ευχαριστώ θερμά.

Έλεγα και στην Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό πριν και στον Δήμαρχο νωρίτερα, ότι για εμάς η Οδησσός έχει μια μεγάλη ιστορική σημασία. Και κατά συνέπεια, το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της είναι κομμάτι της ιστορίας μας, κομμάτι του παρελθόντος μας κι ελπίζουμε ότι θα είναι κομμάτι του κοινού μας μέλλοντος.

Λυπάμαι για την τωρινή επίθεση, είδα τους καπνούς. Με είχαν ενημερώσει ούτως ή άλλως από το πρωί ότι η Οδησσός έχει υποστεί επίθεση. Κατά τη δική μας άποψη, η επίθεση κατά μιας πόλης είναι το πιο απαράδεκτο πράγμα, είναι έγκλημα πολέμου.

Θα μεταφέρω στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτά που πρέπει να μεταφερθούν.

Είδα, περπατώντας με τον Δήμαρχο, τις προετοιμασίες που έχουν γίνει για να μην καταστραφεί η πολιτιστική παράδοση της πόλης. Ελπίζω, όταν θα ξαναέρθω, η πόλη να είναι καλά, να μην έχει υποστεί το παραμικρό πλήγμα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ώστε να έχει ένα λαμπρό μέλλον, όπως έχει ένα λαμπρό παρελθόν.

Όπως ξέρετε, εμείς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και παρέχουμε κάθε βοήθεια που μπορούμε στην Ουκρανία, στο πλαίσιο και των δύο αυτών Οργανισμών.

Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που σας είδα.
»

Επικοινωνία με Πάιατ

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας, σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης του στην Οδησσό, επικοινώνησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ.

Ο Αμερικανός Πρέσβης συνεχάρη τον κ. Δένδια και εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση της χώρας του στις ενέργειες του Υπουργού και του Υπουργείου Εξωτερικών εν γένει, για την στήριξη της ομογένειας, καθώς και για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/F0rkn5Q
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->