-->

Πάτρα: Επικριτικός ο Λέων στην ιατροδικαστή που εξέτασε την Μαλένα, «δυστυχώς η συνάδελφος...» (βίντεο)

Πάτρα: Επικριτικός ο Λέων στην ιατροδικαστή που εξέτασε την Μαλένα, «δυστυχώς η συνάδελφος...» (βίντεο)

«Μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο όταν δεν έχουμε ικανοποιητικά στοιχεία και δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή», δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ενώ αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή που έκανε την πρώτη εξέταση στην Μαλένα.

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας μίλησε αναφορικά με το εάν μπορούν να αξιοποιηθούν μετά από τόσο καιρό τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από τα δύο άλλα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα. Και όπως τόνισε, «τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, τον ασφυκτικό θάνατο».

Ο κ. Λέων επισήμανε ότι τόσο για το πρώτο παιδί όσο και για το δεύτερο υπάρχουν σημαντικά ευρήματα.

Κεταμίνη σε Μαλένα και Ίριδα

Αναφερόμενος στο αν βρέθηκε κεταμίνη στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα τόνισε ότι η συγκεκριμένη ουσία που προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας εξετάστηκε και στα δύο παιδιά και αποκλείστηκε. «Το εργαστήριο που βρήκε την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, εξέτασε τις ιστολογικές εξετάσεις του πρώτου. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί των αποτελεσμάτων. Προφανώς στα δύο παιδιά δεν υπάρχει κεταμίνη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, στην Ίριδα που ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας που πέθανε, «έχουμε σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν ουσιαστικά σε συγκεκριμένη αιτία έλλειψης οξυγόνου. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι και στα δύο παιδιά έχουμε τραύματα στις έξω αεροφόρους οδούς, τραύματα τα οποία τώρα, στην δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση εκτιμώνται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή», είπε μιλώντας στην ερτ.

Όπως επανέλαβε ο ιατροδικαστής, πιθανά στην πρώτη έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας να υπήρχαν αστοχίες. «Τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, αλλά και είδος θανάτου: ασφυκτικό θάνατο» είπε και πρόσθεσε ότι εξαρχής «ο ασφυκτικός θάνατος ήταν ένα από τα επικρατέστερα σενάρια».

Ίριδα και τη Μαλένα

Σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για τον τρόπο θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας, εστίασε στα σημαντικά ιατροδικαστικά ευρήματα που «δείχνουν» την αιτία θανάτου των δύο κοριτσιών.

{https://twitter.com/grigorisleon/status/1511785051104722951?s=20&t=DP1u5EwXVrlnoZWh-wlQcA}

«Στο βρέφος, πήγαμε στο μικροσκόπιο είδαμε έναν εγκέφαλο ο οποίος νοσούσε από έλλειψη οξυγόνου. Σε συνδυασμό με τα τραύματα που είχε το βρέφος και παράλληλα ένα πανάκι με αίμα αντιλαμβάνεστε γιατί ακριβώς κατευθυνόμαστε… Ουσιαστικά βεβαιώνεται μία τέτοια αιτία θανάτου», δήλωσε ο κ. Λέων.

Επικριτικός στην ιατροδικαστή

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας ήταν επικριτικός στον τρόπο που έγινε η ιατροδικαστική εξέταση στο πρώτο παιδί. «Δυστυχώς, η συνάδελφος δεν μερίμνησε ώστε να λάβει τμήμα εγκεφάλου ώστε να το δούμε το μικροσκόπιο».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι πλέον το έργο της επιτροπής διερεύνησης που επανεξετάζει τις αιτίες θανάτου των άλλων δύο παιδιών, βρίσκεται σε έμπειρους ιατροδικαστές.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/ZNdj5sG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->