‘’Λαμία στο Κέντρο’’: Ανησυχητικές εξελίξεις που απειλούν την οικονομική και διοικητική λειτουργία των Δήμων

Ο συνδυασμός ‘’Λαμία στο Κέντρο’’ έθεσε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο στάδιο των ανακοινώσεων, μια σειρά ανησυχητικών εξελίξεων που απειλούν την οικονομική και διοικητική λειτουργία των Δήμων:

Αναφερθήκαμε στην παραπομπή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας της απόφασης του Γ’ Τμήματος, που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταβολή του τρόπου συγκρότησης των δημοτικών επιτροπών - Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής - καθώς και τη μεταφορά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή των Δήμων, υπερβαίνοντας το κύριο αποφασιστικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο

Επισημάναμε τον κίνδυνο παγώματος των έργων υποδομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω του κύματος ανατιμήσεων στα υλικά και τις πρώτες ύλες στις κατασκευές καθώς και την οικονομική επιβάρυνση που θα έχει στους προϋπολογισμούς των Δήμων. 

Σταθήκαμε στις υπέρογκες χρεώσεις ρεύματος που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως  σημειώνει η Ένωση των ΔΕΥΑ της χώρας, δημιουργούν συνθήκες μη βιωσιμότητας

Τέλος ζητήσαμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη διάταξη του άρθ. 38 του ν. 4915/22 που πλήττει τις κοινωνικές δομές των δήμων και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη