Υπόθεση Τζωρτζίνας: Η υποψία του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη, γιατί δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τις Αρχές

Υπόθεση Τζωρτζίνας: Η υποψία του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη, γιατί δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τις Αρχές

Ο πρώτος που υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει με την υπόθεση της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, ήταν ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο Ανδρέας Ηλιάδης ήταν ο γιατρός που στις 4 Φεβρουαρίου 2022 αποκάλυψε, θέλοντας να μιλήσει «ανώνυμα» -τότε- στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ότι κάτι ανορθόδοξο είχε εντοπίσει στην υπόθεση με το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Γιατρέ μου, τολμώ να ρωτήσω, μην με περάσετε για τρελό, βλέπετε σύνδρομο Μινχάουζεν;» είχαμε ρωτήσει εκείνο το μεσημέρι τον κ. Ηλιάδη. Για να μας «αφοπλίσει» με την απάντησή του: «Δι' αντιπροσώπου». Ο Ανδρέας Ηλιάδης ήταν βέβαιος ότι κάτι συνέβη. Όμως όλο αυτό το χρονικό διάστημα τήρησε τους κανόνες. Θα μιλούσε στους θεσμούς. Και όταν τον κάλεσε η 13η ανακρίτρια, είπε τα πάντα!

Όπως αποκάλυψε, η συμπεριφορά της μητέρας τον οδηγεί στη σκέψη ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει στη μητέρα το σύνδρομο Μινχάουζεν: «Επισκέφτηκα δύο ψυχιάτρους τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολύ ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στη περίπτωση αυτή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από τη πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε το σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο.

»Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε ο ψυχίατρος στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις στον ψυχίατρο. Ο πατέρας, μου είπε, "η γυναίκα μου δεν είναι τρελή" και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο!

»Πήρα τηλέφωνο στο Χαμόγελο του Παιδιού. Έκανα δύο κλήσεις σε αυτό. Το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν πιο ξεκάθαρο και εξέφρασα την αγωνία μου για την τυχόν ύπαρξη του ως άνω συνδρόμου και εκεί μου είπαν ότι το περιστατικό ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων τους και μου πρότειναν να απευθυνθώ στην Εισαγγελία. Μετά από μόνος μου πήγα στην ιατροδικαστική υπηρεσία».

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε ενημερώσει μεταξύ άλλων και τους συναδέλφους του, στην Αθήνα, να έχουν τα μάτια τους «14». Τους είχε ζητήσει να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Σκέφτηκα όχι το «απλό Μινχάουζεν δι' αντιπροσώπου» αλλά το πιο περίπλοκο και σπάνιο το «θανατηφόρο Μινχάουζεν», για το οποίο μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες σε πιο προχωρημένα συγγράμματα. Οι δράστες με αυτό το σύνδρομο φτάνουν να δολοφονούν τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Προσπάθησα να το αποκλείσω αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα».

Τέσσερις ιατροδικαστές στο «Ανθρωποκτονιών»

Την Μεγάλη Εβδομάδα είναι πιθανόν να κληθούν για κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα, οι τέσσερις ιατροδικαστές που είχαν ασχοληθεί με τις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας. Η ιατροδικαστής Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα, Πατρών Αγγελική Τσιόλα, ο ιατροδικαστής Μανώλης Αγαπητός και η παθολογοανατόμος από το Εργαστήριο Ιωαννίνων Αντιγόνη Μητσέλου η οποία διέγνωσε την «αγενεσία φλεβοκόμβου» για την Ίριδα.

Οι ιατροδικαστές θα μεταβούν στο Ανθρωποκτονιών καθώς οι δύο αυτές υποθέσεις δεν έχουν ακόμη «περάσει» στη φάση της κυρίας ανάκρισης.

Για την Ίριδα τα στοιχεία φαίνεται να οδηγούν στη λύση του γρίφου. Φαίνεται πως «μιλάνε» οι πνεύμονες και ο εγκέφαλος του παιδιού. Εξάλλου, πρόσφατα δόθηκε και η απάντηση στον γονιδιακό έλεγχο του μωρού που είχε ζητήσει η ιατροδικαστής. Ήταν αρνητική.

Για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, οι διωκτικές αρχές είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για μία «δεμένη» υπόθεση. Μέχρι τώρα, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για την προέλευση, προμήθεια, και διαδρομή της κεταμίνης, της ουσίας που, κατά τη δικογραφία, της στέρησε τη ζωή. Η google έδειξε «27 διαδρομές» μετά από σχετικές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας. Η έρευνα συνεχίζεται και από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μετά την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών στα τηλέφωνα, υπολογιστές της κατηγορούμενης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να αναζητούσε ουσίες διαδικτυακά από δική της συσκευή. Οι απαντήσεις για το πότε έκανε αυτή την αναζήτηση, θα δοθούν απευθείας στην ανακρίτρια. Σχετικά με την κεταμίνη, φέρεται να αναζητά διαδικτυακά πληροφορίες, λίγο πριν από τη σύλληψή της και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το έπραξε σκόπιμα, προκειμένου να δημιουργήσει άλλοθι.

Ρωτούσε για ασφυκτικό θάνατο

Αίσθηση προκαλούν και οι πληροφορίες για τις επισκέψεις της κατηγορούμενης μετά του συζύγου της στην ιατροδικαστική υπηρεσία μετά τον θάνατο της Ίριδας. Πάντα σύμφωνα με το pelop.gr, ρωτούσε επίμονα αν ένας ενδεχόμενος ασφυκτικός θάνατος του μωρού, θα μπορούσε να ανιχνευτεί υπερβαίνοντας κατά πολύ το εύλογο ενδιαφέρον.

Η ιατροδικαστής τη ρώτησε γιατί αυτή η επιμονή να μάθει και η μητέρα αποκρίθηκε τότε ότι φοβόταν πως αιτία της κατάληξης του παιδιού ήταν το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην Αγγελική Νικολούλη ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

Η νέα συνέντευξη της Ρούλας

Νέα συνέντευξη παραχώρησε μέσα από τις φυλακές η Ρούλα Πισπιρίγκου, απαντώντας για τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σε σχέση με την ανθρωποκτονία είπε: «Το έχω ξαναπεί. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαμε άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι»!

Σε σχέση με την κεταμίνη δήλωσε: «Έχω πει πώς την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά-σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ' ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του "Παίδων" στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί. Ναι, ναι και στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, είπανε συγκεκριμένα πού υπάρχει. Στην παιδοχειρουργική, στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, στις ΜΕΘ, στη ΜΕΝ, είναι η μονάδα νεογνών και στο ακτινοθεραπευτικό αν δεν κάνω λάθος. Είναι κάτι που γνωρίζω από τη δικογραφία, δεν μπορώ να λέω πράγματα από το κεφάλι μου».

Στην ερώτηση με ποιους έχει επικοινωνία απάντησε: «Με την οικογένειά μου και όλο το συγγενικό μου περιβάλλον, μέχρι και με αυτούς που δεν είχα, έχω τώρα. Είναι οι κουμπάρες και οι φίλες της αδερφής μου και δύο τρεις φίλοι δικοί μου, άντρες και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο με στήριξε, λίγο μετά το, όταν άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα, ένα άτομο που με στήριξε πάρα πολύ και με στηρίζει ακόμα».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ShPwdU7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη