Το φονικό που σημάδεψε την Πισπιρίγκου, τι λέει ο πατέρας της για την δολοφονία της μητέρας του (βίντεο)

Screenshot

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της οικογένειας Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Μια ανείπωτη τραγωδία τους σημάδεψε και συγκλόνισε την Πάτρα πριν 57 ολόκληρα χρόνια. Το φονικό που σημάδεψε την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τότε που η γιαγιά της κατηγορούμενης, βρήκε βίαιο, ασφυκτικό θάνατο από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Εκείνος 20 ετών και εκείνη 18. Την έλεγαν Σωτηρία και την φώναζαν Ρούλα, όπως και τη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η άτυχη Σωτηρία Πεφάνη γνώρισε τον σύζυγό της στα 15 της χρόνια. Οι γονείς της αντέδρασαν και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία. Κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανηλίκου και οδηγήθηκε στις φυλακές Πατρών.

Προκειμένου να αποφύγει πιθανή καταδίκη του, παντρεύτηκε τη νεαρή κοπέλα στις 27 Φεβρουαρίου 1962 μέσα στο Τμήμα Μεταγωγών. Μετά από λίγους μήνες ήρθε στον κόσμο το παιδί τους, ο Ανδρέας, ο πατέρας της Ρούλας.

Ο έγγαμος βίος τους εμφάνιζε προβλήματα. Εκείνος, όπως γράφουν τα δημοσιεύματα της εποχής, τη ζήλευε παθολογικά, ήταν εμμονικός και διαρκώς την παρακολουθούσε, πιστεύοντας πως είχε παράλληλες σχέσεις. Το πάθος του θα αποτελούσε το κίνητρο για τα όσα θα έκανε στη συνέχεια…

Ενώ βρίσκονται σε διάσταση και με το διαζύγιο να εκκρεμεί δικαστικά, ο Παναγιώτης επέμενε εν μέσω εντάσεων και καυγάδων για επανασύνδεση, εισπράττοντας όμως την άρνηση της Σωτηρούλας. Η τελευταία τους συνάντηση θα ήταν μοιραία. Αρνούμενος να δεχτεί την απόρριψη από αυτήν και την οικογένειά της, τη στραγγάλισε μέχρι να πεθάνει. Το άγριο έγκλημά γίνεται πρωτοσέλιδο.

Ο Παναγιώτης Πισπιρίγκος καταδικάζεται σε ισόβια, αλλά αποφυλακίζεται 15 χρόνια αργότερα, το 1980, λόγω καλής διαγωγής, επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής του.

Θύμα της οικογενειακής τραγωδίας το μόλις 14 μηνών αγοράκι που έμεινε πίσω. Όταν παντρεύτηκε και έκανε το πρώτο του κορίτσι, του έδωσε το όνομα Ρούλα, τιμώντας έτσι τη δολοφονημένη του μητέρα, Σωτηρία. Πρόκειται για τη γυναίκα που σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο βαριά κατηγορία, αυτή της δολοφονίας της κόρης της.

«Ο πατέρας μου δικάστηκε, καταδικάστηκε και βγήκε με εξαιρετική διαγωγή και με υπογραφή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας. Από την πρώτη ημέρα που αποφυλακίστηκε, έψαξε να με βρει κι αυτό σήμαινε πολλά για μένα. Δεν αδιαφόρησε, όπως δεν αδιαφορώ εγώ τώρα για τα παιδιά μου και για τα εγγόνια μου.»

Η εκπομπή σχεδόν έξι δεκαετίες μετά, αναζήτησε συγγενείς της άτυχης Σωτηρίας και εντόπισε την πρώτη ξαδέλφη της. Θυμάται την τραγωδία αυτή σαν παραμύθι που της έλεγαν οι δικοί της.

{https://www.youtube.com/watch?v=ZeP4og0SxiM&ab_channel=FosStoTounelNikolouli}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fE4JnLp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη