Λαμία: Ο Αντέτζο που το έχει ξανακάνει και η αδυναμία στη δημιουργία

Η Λαμία έβγαλε κόντρα στον ΟΦΗ κάποια γνώριμα προβλήματα με τον Ντάνιελ Αντέτζο να είναι μέρος αυτών.

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η Λαμία σε ένα από τα σημαντικότερα για εκείνη παιχνίδια της σεζόν. Μπορεί να την καταδίκασε σε ήττα ο Ντάνιελ Αντέτζο, αλλά το πρόβλημα ήταν γενικότερο.

Πολλές φορές εκείνο που μένει είναι η καθοριστική φάση. Αυτή ήταν το πέναλτι του Νιγηριανού. Έχει αποδείξει ότι κάνει εύκολα λάθη ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός και προσέθεσε απλώς ένα ακόμη. Κόντρα στον ΟΦΗ, μάλιστα, έχει υποπέσει σε πέναλτι κάνοντας χέρι και την περσινή σεζόν.

Το ματς τότε είχε γίνει στο Ηράκλειο στις 7 Ιανουαρίου και η Λαμία βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Είχε μόλις κάνει την παρθενική της νίκη κόντρα στον Άρη και ακολουθούσε για εκείνη ένας Γολγοθάς. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Στάικο από το πέναλτι-δώρο του Αντέτζο και το τελικό 2-0 τότε είχε διαμορφώσει ο Βαφέας. Ωστόσο, στη συνέχεια η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε εκπλήξει τους πάντες καταφέρνοντας να παραμείνει στην κατηγορία. Το εντυπωσιακό ήταν ότι στο φινάλε δεν υπήρχε ιδιαίτερο άγχος.

«Θέμα» στη δημιουργία η Λαμία

Από εκεί και πέρα, δεν περίμενε κανείς το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για να διαπιστώσει κάποιες αδυναμίες των Φθιωτών. Τα θετικά και τα αρνητικά τους τα έχουν δείξει από την αρχή της σεζόν. Το γεγονός πως μόνο ο Απόλλων Σμύρνης έχει σημειώσει λιγότερα γκολ, λέει πολλά.

Ο Μανούσος με πέντε τέρματα και ο Αραμπούλι με τέσσερα είναι οι πρώτοι σκόρερ στη Super League 1, ενώ από τους άλλους φορ ο Καραμάνος έχει ένα. Το οξύμωρο είναι πως ο Τζανλούκα Φέστα επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους δύο πρώτους. Ειδικά τον Μανούσο, τον πρωταγωνιστή της νίκης επί του ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια, άργησε χαρακτηριστικά να τον βάλει ο Ιταλός, που δεν διάβασε καλά το ματς.

Επειδή, όμως, για να σκοράρουν οι φορ, χρειάζεται και η απαραίτητη δημιουργία, εκεί η Λαμία έχει «θέμα». Ούτε από τον άξονα ούτε από τα πλάγια έγιναν όσα έπρεπε με αποτέλεσμα να απειλούν οι Φθιώτες σχεδόν σε μόνιμη βάση από τα στημένα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως πρωταγωνιστής σχεδόν σε όλες τις ευκαιρίες ήταν ο Λούκας. Κυριάρχησε στον αέρα, έβαλε ένα γκολ, θα μπορούσε να έχει σημειώσει και άλλο ένα, ενώ γενικότερα έδειξε καλά στοιχεία ο Βραζιλιάνος. Μόνο που όταν ο πιο απειλητικός σου παίκτης είναι ένας στόπερ, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

www.sportime.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη