Πρωθυπουργός Ισπανίας: «Γενοκτονία η σφαγή στη Μπούτσα»

Πρωθυπουργός Ισπανίας: «Γενοκτονία η σφαγή στη Μπούτσα»

Για «γενοκτονία» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ αναφερόμενος στην σφαγή των αμάχων στην Μπούτσα κατά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από τα περίχωρα του Κιέβου.

«Θα κάνουμε παν δυνατόν ώστε εκείνοι που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου να μην μείνουν ατιμώρητοι και για να προσαχθούν ενώπιον των δικαστηρίων, στην προκειμένη περίπτωση ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για να λογοδοτήσουν για τα περιστατικά που θεωρούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και, γιατί να μην το πούμε, γενοκτονία».

Στην Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ζήτησε την συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για «την γενοκτονία» που διαπράχθηκε από τον ρωσικό στρατό στις ουκρανικές πόλεις, ανάμεσά τους και η Μπούτσα.

«Τις πολυαίμακτες σφαγές που διαπράχθηκαν από τους Ρώσους, τους ρώσους στρατιώτες, πρέπει να τις πούμε με το όνομά τους. Είναι γενοκτονία και πρέπει να δικαστεί», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι. «Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε την συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για το έγκλημα αυτό της γενοκτονίας».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/Z1PwFCl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη