Μια ανάσα πριν το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα βενζίνης: Πώς θα κερδίσετε έξτρα bonus

Μια ανάσα πριν το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα βενζίνης: Πώς θα κερδίσετε έξτρα bonus

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε το Σάββατο πως είμαστε πολυ κοντά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα βενζίνης

Βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα πριν ανοίξει η πλατφόρμα - μέσω gov.gr - για το επίδομα βενζίνης, κι ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει δηλώσει πως «σίγουρα θα πρέπει να συνεχιστεί η παρέμβαση» και τους επόμενους μήνες.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε σήμερα πως «σε ό,τι αφορά στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τα καύσιμα, υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει».

Υπενθυμίζεται πως, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, οι ωφελούμενοι με τους κωδικούς Taxisnet μπορούν να μπαίνουν για να πιστωθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν ανάλογα με τον τύπο οχήματος και τον τόπο κατοικίας τους.

Οι δύο τρόποι που «ξεκλειδώνει» η πληρωμή

Μάλιστα, υπάρχουν δύο τρόποι που «ξεκλειδώνει» η πληρωμή: H αίτηση μπορεί να γίνει είτε με την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού σε αυτήν, είτε με την πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό.

Την ψηφιακή κάρτα την κατεβάζετε στο κινητό για να κερδίσετε έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε το αργότερο μέχρι την Κυριακή 31 Ιουλίου και όχι αργότερα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και, συγκεκριμένα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού.

Παράλληλα, μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/7/2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Πιθανό υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Οι 4 κατηγορίες οικονομικής ενίσχυσης

Η οικονομική ενίσχυση για τα καύσιμα ορίζεται στα:

  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/QJVRUnd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη