Η κατάργηση του πιστοποιητικού φέρνει «προ covid ψώνια» χωρίς ουρές και αναμονή

Η κατάργηση του πιστοποιητικού φέρνει «προ covid ψώνια» χωρίς ουρές και αναμονή

Με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, «ακούσαμε» ευχάριστες ειδήσεις, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και σε κλειστούς χώρους, ενώ θα «πετάξουμε» τις μάσκες παντού από 1 Ιουνίου. Η είδηση για την κατάργηση των πιστοποιητικών φέρνει «στοπ» στις ουρές στα καταστήματα.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ήταν «ευχάριστες» καθώς ανακοίνωσε κατάργηση των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

Αρχικά η είδηση που περιμέναμε να ακούσουμε εδώ και δύο χρόνια ήρθε! Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους -με εξαιρέσεις (ΜΜΜ)-.

Επιπλέον, από 1 Μαΐου 2022 καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα rapid test και τα πιστοποιητικά νόσησης σε όλους του χώρους της εστίασης και στο λιανεμπόριο.

Με την κατάργηση των πιστοποιητικών και την απελευθέρωση σε όλους τους χώρους στο 100%, σημαίνει ότι μπαίνουν τέλος στις ουρές για τα ψώνια. Ξεχνάμε λοιπόν τις κουραστικές αναμονές και τις ατελείωτες ουρές σε καταστήματα για ψώνια, καθώς έστω και για 3 μήνες του καλοκαιριού, το shopping therapy θα θυμίζει εποχές προ covid.

Αναλυτικά τι ανακοίνωσε ο Υπουργός:

  • Covid pass από 01.05.22 έως 31.08.22 αίρεται η επίδειξη του για πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοικτούς.
  • Από 01.05.22 καταργούνται τα τακτικά self test στα σχολεία.
  • Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.
  • Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.
  • Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/LniMPZS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη