«Στρατηγική γκάφα» του Πούτιν η εισβολή στην Ουκρανία: Αυτό το καλοκαίρι η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τους Τimes

«Στρατηγική γκάφα» του Πούτιν η εισβολή στην Ουκρανία: Αυτό το καλοκαίρι η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τους Τimes

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, η Ρωσία έχει κάνει ένα «τεράστιο στρατηγικό λάθος», καθώς Φινλανδία και Σουηδία ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ακόμη κι αυτό το καλοκαίρι

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέπραξε «τεράστια στρατηγική γκάφα» εισβάλοντας στην Ουκρανία, καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία ετοιμάζονται να ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι, αναφέρει δημοσίευμα των Times, που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους χωρίς να τους κατονομάζει.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η Ουάσινγκτον ποντάρει σε αυτή την κίνηση που θα «δοκιμάσει» τον στρατό της Ρωσίας και θα διευρύνει τη δυτική συμμαχία από 30 σε 32 μέλη ως άμεση συνέπεια του πολέμου του προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και των δύο σκανδιναβικών χωρών έχει υπάρξει «θέμα συζήτησης και πολλαπλών συνεδριάσεων» κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας την περασμένη εβδομάδα, στις οποίες συμμετείχαν η Σουηδία και η Φινλανδία.

«Πώς μπορεί αυτό να είναι οτιδήποτε άλλο παρά μια τεράστια στρατηγική γκάφα για τον Πούτιν;», δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως η αίτηση της Φινλανδίας αναμένεται να υποβληθεί τον Ιούνιο, ενώ η Σουηδία αναμένεται να ακολουθήσει.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/yGtWO9j
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη