«Βόμβα» από τους Τimes: Βρετανοί πεζοναύτες εκπαιδεύουν στρατιώτες στην Ουκρανία

«Βόμβα» από τους Τimes: Βρετανοί πεζοναύτες εκπαιδεύουν στρατιώτες στην Ουκρανία

Ουκρανοί διοικητές δήλωσαν στους Times ότι τα βρετανικά στρατεύματα της Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας βρίσκονται για πρώτη φορά μέσα και γύρω από το Κίεβο, εκπαιδεύοντας νεοσύλλεκτους 

Η βρετανική εφημερίδα Times επικαλείται σήμερα πηγές από δυο τάγματα του Ουκρανικού στρατού, οι οποίες ισχυρίζονται πως Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι εκπαιδεύτηκαν δυο φορές τις τελευταίες δυο εβδομάδες από εν ενεργεία Βρετανούς κομάντο.

Πιο συγκεκριμένοι οι Ουκρανοί εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των NLAW, αντιαρματικών πυραύλων που έστειλε το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει, ωστόσο η είδηση είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει την οργή του Κρεμλίνου.

Ερωτηματικά για άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το DW, πάντως, μέχρι πρότινος οι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονταν κυρίως μέσω βίντεο στο Youtube, καθώς οποιαδήποτε εκπαίδευση από δυτικές δυνάμεις επί ουκρανικού εδάφους θα μπορούσε να θεωρηθεί άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Μάλιστα, μπορεί να υπήρχαν αναφορές για παρουσία Βρετανών απόστρατων στην Ουκρανία, ωστόσο αυτοί βρίσκονταν εκεί εθελοντικά - και δε αποτελούσαν εν ενεργεία μέλη του Βρετανικού στρατού.

Άλλωστε ακριβώς για αυτό τον λόγο και υπό τον φόβο να μην προκαλέσει μια οργισμένη αντίδραση της Μόσχα, η Βρετανία είχε αποσύρει από τον Φεβρουάριο όλους τους Βρετανούς στρατιώτες, τους οποίους είχε εγκαταστήσει στην Ουκρανία από το 2014 λόγω της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0gznaGC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη