Λαμία: Η εγχείρηση "πέτυχε", αλλά ο ασθενής απεβίωσε


Λαμία: Η εγχείρηση "πέτυχε" , αλλά ο ασθενής απεβίωσε
________________________________

Δραματική η εμπορική κίνηση και η οικονομική δραστηριότητα στη Λαμία μας, ενώ ερημιά επικρατεί ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ώρες αιχμής ή βραδινής εξόδου. 

Είναι προφανές ότι σύντομα ,αν δεν κινητοποιηθούμε , η Λαμία μας θα διασπάσει προς τα κάτω το φράγμα. Το φράγμα που διαχωρίζει τις Πρωτεύουσες Περιφερειών από τις μικρές πόλεις και Κωμοπόλεις. 

Τα στοιχεία της οικονομικής δραστηριότητας είναι εξαιρετικά ανησυχητικά,  όπως  αποδεικνύεται και από αυτά που βλέπουν τα μάτια μας καθημερινά. 

Είναι σαφές ότι η οικονομική δραστηριότητα εξαϋλώνεται και αλλάζει και ποιοτικά τείνοντας προς οικονομική δραστηριότητα Κωμόπολης. 

Και αυτό δεν οφείλεται στην "γενική" οικονομική δυσπραγία, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι γειτονικές μας πόλεις ακμάζουν και αναπτύσσονται. 

Η δική μας πτωτική πορεία , είναι πλέον κάθετη, οφειλόμενη σε οπισθοδρομικές επιλογές "δημοσίων σχέσεων" , ανεπαρκούς τεχνοκρατικής τεκμηρίωσης και έλλειψης αναπτυξιακού οράματος για την πόλη. Χαρακτηριστικότατα, ο Δήμος Λαμιέων δεν έχει αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας και Επιστημών. Δραματική υποβάθμιση του Ορθού Λόγου έναντι της ανούσιας "επικοινωνίας" και των αντίστοιχων δαπανών...

Τα λεφτόδεντρα δεν φτάνουν στους πολλούς, αλλά στους λίγους και "εκλεκτούς"...

Στη Λαμία μας έχουμε μάτια και βλέπουμε. 

Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες αδυνατούν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους, τη στιγμή που οι διπλανές μας πόλεις "βουλιάζουν" από κόσμο. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αδυνατούν να εξελιχθούν Υπηρεσιακά στον τόπο τους. Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι αγωνιούν καθημερινά για τη δουλειά τους. 

Κι ενώ η πόλη μας "βυθίζεται", η Δημοτική Αρχή τα βλέπει όλα ρόδινα. Βλέπει "επιτυχίες" σε εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με "μνημόνια" συνεργασίας μόνο για το θεαθήναι.

Σε πλήρη αποκοπή από την Πραγματικότητα.

Το δάσος καίγεται, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να ασχολούνται με το δικό τους δεντράκι. 

Οι προσπάθειές μας οφείλουν να έχουν ενωτικό χαρακτήρα, έλλογο διεκδικητικό χαρακτήρα, τεχνοκρατικό χαρακτήρα, προγραμματικό λόγο, πέραν των κομματικών πεποιθήσεων του καθενός μας. 
Στα επείγοντα δεν ρωτάμε τι ψήφισε ο ασθενής.

Αν δεν κινητοποιήσουμε το σύνολο των δημιουργικών μας δυνάμεων και αρκεστούμε στις "επιτυχημένες" δημόσιες σχέσεις , τότε θα έρθει η δυσάρεστη στιγμή που θα πούμε ότι : 

" Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε"

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη