Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξηγεί γιατί βυθίστηκε το ρωσικό Moskva

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξηγεί γιατί βυθίστηκε το ρωσικό Moskva

Σε απροσεξία ή ελλιπή εκπαίδευση Ρώσων αξιωματικών αποδίδει τη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας ο Μιχάλης Κωσταράκος

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Μιχάλης Κωσταράκος ρίχνει «φως» στα αίτια της βύθισης του ρωσικού «Moskva».

Με ανάρτησή του στο Facebook, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένας ελλιπώς εκπαιδευμένος, αναποφάσιστος και ενδεχομένως αργός στη σκέψη και στις αντιδράσεις αξιωματικός ή ο ίδιος ο κυβερνήτης αν ήταν παρών, «νικήθηκε από κάποιους τολμηρούς Ουκρανούς που σχεδίασαν και εξετέλεσαν την προσβολή».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μιχάλης Κωσταράκος

Μην αναρωτιέστε τι έγινε στο Καταδρομικό «Μοσκβά» και βλήθηκε από αντιπλοιϊκούς ουκρανικούς πυραύλους με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές βλάβες. Τίποτα μαγικό.

Το ίδιο που έγινε με το Βρετανικό Καταδρομικό «Σεφιλντ» στα Φώκλαντς, το ίδιο και με κάποια (πολύ λίγα) αμερικανικά πλοία στον Περσικό Κόλπο.

Ένας ελλιπώς εκπαιδευμένος, αναποφάσιστος και ενδεχομένως αργός στη σκέψη και στις αντιδράσεις Αξιωματικός Τακτικού Ελέγχου ή Αξιωματικός Επιχειρήσεων( ή όπως αλλιώς λέγεται στο Ρωσικό Ναυτικό) ή ο ίδιος ο Κυβερνήτης αν ήταν παρών, ο οποίος αποτελεί και το μυαλό που αποφασίζει πίσω από όλα αυτά τα οπλικά συστήματα, νικήθηκε από κάποιους τολμηρούς Ουκρανούς που σχεδίασαν και εξετέλεσαν την προσβολή.

Τα σκάφη αυτά είναι πανίσχυρα και συνήθως προστατεύονται από υψηλότατης τεχνολογίας οπλικά συστήματα. Πραγματικά φρούρια.

Όπως και στις μάχες, ο ασθενέστερος κρίκος του εκπληκτικού αυτού προστατευτικού συστήματος είναι ένα ανθρώπινο μυαλό, το μυαλό η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας του Αξιωματικού που τα διοικεί και έχει δικαίωμα να τα διατάσσει να βάλλουν.  Και αυτό το μυαλό συνήθως στοχεύει ο αντίπαλος. Και κάποιες φορές το νικάει. Γι αυτό απαιτείται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο εκπαίδευσης (κατ αρχήν για το επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο) και ανάπτυξη πρωτοβουλίας στο ανώτατο επίπεδο, για όλους τους αξιωματικούς μας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/aKEuUe7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη