Ανατροπές στη συνδρομητική τηλεόραση της Ελλάδας, ποιοι παίχτες κοντράρουν το κυρίαρχο Netflix

pixabay

Νέοι παίκτες έρχονται από το καλοκαίρι να κοντράρουν το κυρίαρχο Netflix αλλάζοντας το τοπίο της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Αδιαμφισβήτηση παραμένει η κυριαρχία του Netflix αυτή την ώρα στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, καθώς με περίπου μισό εκατομμύριο συνδρομές και δεδομένο τον διαμοιρασμό κωδικών, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες πλατφόρμες όπως το Amazon Prime ή το Apple TV δεν ξεπερνούν τους 100.000 συνδρομητές στην Ελλάδα.

Οι ανατροπές που έρχονται από διεθνείς παίκτες

Από τον Ιούνιο όμως το τοπίο αλλάζει, καθώς πρώτο το Disney+ έρχεται από τις 14 Ιουνίου με συνδρομή στα 8,99 ευρώ τον μήνα και τα 89,90 ετησίως προσφέροντας χιλιάδες τίτλους από τα studio των Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic.

Μέσα στο καλοκαίρι όμως αναμένεται και η είσοδος του HBO Max στην ελληνική αγορά. Η streaming πλατφόρμα της Warner Media θα προσφέρει περιεχόμενο από τη Warner Bros και τα κανάλια HBO, DC και Cartoon Network. Από τα δυνατά χαρτιά της πλατφόρμας το ότι αναμένεται να προσφέρει τις καινούργιες ταινίες της Warner σε διάστημα 45 ημερών από την κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους.

Οι εγχώριοι παίκτες ανασυντάσσονται

Από τα τηλεοπτικά κανάλια, συνδρομητική πλατφόρμα έχει δημιουργήσει ήδη ο ΑΝΤ1, με το ANT1+, η οποία ρίχνει το βάρος στην αποκλειστική προβολή πρωτότυπου περιεχομένου όπως η σειρά «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη που σημειώνει ήδη επιτυχία αλλά και η σειρά «Γέφυρα» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Η Cosmote TV έκλεισε το 2021 με 624.195 συνδρομητές, ενώ η streaming υπηρεσία της έχει ξεπεράσει τα 350.000 νοικοκυριά και παραμένει ισχυρή εξαιτίας και του δυνατού πακέτου αθλητικής δράσης που προσφέρει.

Δυναμικά επανακάμπτει όμως και η NOVA, που ετοιμάζει νέες κινήσεις με την πλατφόρμα EON, της μητρικής United Group. Η Nova στα τέλη του 2020 μετρούσε περίπου 318.000 ιδιώτες συνδρομητές σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα νούμερα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά καθώς από την έναρξη της σεζόν 2022-2023 η συνδρομητική έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα της Premier League που αποτελεί σημαντικό «χαρτί» στην ελληνική αγορά.

Διαφορετική τακτική ακολουθεί η Vodafone, η οποία ετοιμάζεται να συνάψει στρατηγικές συμφωνίες για την προβολή των HBO Max και Disney+ μέσω της Vodafone ΤV, με μια ενιαία συνδρομή. ρόκειται για μια τακτική που ακολουθεί ο όμιλος της Vodafone και σε άλλες αγορές, όπως η Ισπανία.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qgTGLR9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη