Το τέλος των self test στα σχολεία, πότε «απελευθερώνονται» μαθητές και εκπαιδευτικοί

(Φωτ.: INTIME)

Μαθητές και (εμβολιασμένοι) εκπαιδευτικοί εισέρχονται πλέον στις σχολικές τάξεις έχοντας κάνει ένα (από δύο που ήταν πριν) self test εβδομαδιαίως. Σύντομα όμως θα αλλάξει κι αυτό.

Η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού και όπως όλα δείχνουν δεν θα... κρατήσει πολύ.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν ένα σελφ την εβδομάδα.

Όμως, κατά την επιστροφή στα θρανία μετά το φετινό Πάσχα 2022 ίσως να είναι και ο τελευταίος έλεγχος που θα γίνει στα σχολεία.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 15 Απριλίου τελειώνουν τα μαθήματα στα σχολεία και θα ακολουθήσουν οι δύο εβδομάδες διακοπών του Πάσχα.

Επειδή η Πρωτομαγιά 2022 πέφτει Κυριακή, μεταφέρθηκε σε επόμενη εργάσιμη και συγκεκριμένα για τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Έτσι, τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 3 Μαΐου, οπότε και θα πρέπει να κάνουν το self test μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Στις αρχές Μαΐου, ωστόσο, φαίνεται πως θα έρθει το επόμενο κύμα της χαλάρωσης των μέτρων οπότε είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν μαζί και τα self test στα σχολεία. 

Εξάλλου, θυμίζουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει σε μαθητές, σε σχολείο της Σύρου, ότι «σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης», προοιωνίζοντας ουσιαστικά τη χαλάρωση των περιορισμών στις σχολικές δομές.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3gTaUud
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη