Επεκτείνεται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής: Εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη με ένα sms

Επεκτείνεται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής: Εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη με ένα sms

Μετά τις προληπτικές μαστογραφίες για γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών, έρχονται και οι προληπτικές εξετάσεις για τον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη όσον άφορα τους άνδρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός ευρέως προγράμματος «προληπτικής ιατρικής» η πρώτη εξέταση που συμπεριελήφθη σε αυτό είναι οι μαστογραφίες για τις γυναίκες, μετά και τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Η συμπερίληψη του τεστ που αφορά τον καρκίνο του προστάτη για τους άνδρες, φαίνεται πως θα είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης με τη διαδικασία να είναι η ίδια. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν με μήνυμα στο κινητό ή στο e-mail τους ειδοποίηση ότι επιβάλλεται να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του συγκεκριμένου καρκίνου που κάνει θραύση στον ανδρικό πληθυσμό. Οσοι, αντίθετα, δεν έχουν πρόσβαση στην άυλη συνταγογράφηση θα μπορούν να υποβάλλονται στο τεστ δηλώνοντας απλώς τον ΑΜΑ τους στο διαγνωστικό κέντρο της επιλογής τους.

Όπως με την μαστογραφία, έτσι και το αποτέλεσμα του τεστ για τον καρκίνο του προστάτη θα καταχωρίζεται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και στη συνέχεια θα αξιολογείται το αν και κατά πόσο χρειάζεται ο ασφαλισμένος να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μόνη αλλαγή σε σύγκριση με το σύστημα για τις μαστογραφίες έχει να κάνει με τα ηλικιακά όρια, καθώς στην περίπτωση του τεστ για τον προστάτη υπάρχει το ενδεχόμενο να καλούνται οι άνδρες άνω των 45 ετών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/4t3Dbiy
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη