Twitter: Πρώην μέτοχοι κατέθεσαν αγωγή εις βάρος του Έλον Μασκ γιατί... άργησε να ανακοινώσει την εξαγορά

pixabay

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος και επιχειρηματίας, Elon Musk, μηνύεται από μετόχους για την καθυστέρηση στην αποκάλυψη της συμμετοχής του στο Twitter.

Σε μήνυση κατά του Elon Musk προχώρησαν πρώην μέτοχοι της Twitter Inc (TWTR.N), οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχασαν την πρόσφατη άνοδο της τιμής της μετοχής, επειδή ο ίδιος περίμενε πολύ καιρό για να αποκαλύψει τη συμμετοχή του 9,2% στην εταιρεία.

Σε μια προτεινόμενη συλλογική αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι μέτοχοι δήλωσαν ότι ο Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc (TSLA.O), προέβη σε «ουσιωδώς ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις και παραλείψεις», καθώς δεν αποκάλυψε ότι είχε επενδύσει στο Twitter μέχρι τις 24 Μαρτίου, όπως απαιτεί ο ομοσπονδιακός νόμος.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν κατά 27% στις 4 Απριλίου, στα 49,97 δολάρια από 39,31 δολάρια, μετά την αποκάλυψη της συμμετοχής του Musk, την οποία οι επενδυτές εξέλαβαν ως ψήφο εμπιστοσύνης του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο στο Twitter.

Οι πρώην μέτοχοι με επικεφαλής τον Marc Rasella δήλωσαν ότι η καθυστερημένη αποκάλυψη επέτρεψε στον Musk να αγοράσει περισσότερες μετοχές του Twitter σε χαμηλότερες τιμές, ενώ τους εξαπάτησε να τις πουλήσουν σε «τεχνητά χαμηλές» τιμές. Η αγωγή ζητά αποζημιώσεις, με τον δικηγόρο του Musk να μην κάνει κάποιο σχόλιο.

Η αμερικανική νομοθεσία απαιτεί από τους επενδυτές να γνωστοποιούν εντός 10 ημερών όταν έχουν αποκτήσει το 5% μιας εταιρείας, κάτι που στην περίπτωση του Musk θα ήταν στις 24 Μαρτίου.

Το Twitter ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι ο Μασκ θα συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι αποφάσισε να μην το κάνει.

Με το να μην ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο, ο Musk, μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει μετοχές χωρίς να δεσμεύεται από τη συμφωνία του με την εταιρεία για τον περιορισμό της συμμετοχής του στο 14,9%.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iokU9bP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη