Το ασύλληπτο ποσό που θα πληρώσει ο Μασκ αν... αλλάξει γνώμη και δεν αγοράσει το Twitter

pixabay

Μπορεί η συμφωνία για τη μεταβίβαση του Twitter στον Έλον Μασκ να ανακοινώθηκε, όμως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες μέχρι να επικυρωθεί.

Αναφορικά με τους όρους της εξαγοράς, ο Έλον Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Twitter Inc, εάν o δισεκατομμυριούχος... αλλάξει γνώμη και καταγγείλει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,33 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την εξαγορά της εταιρίας, αναφέρθηκε σε σχετικά έγγραφα.

Εξάλλου, ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

Η Twitter Inc ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι ο Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια από δανειοδότηση, ενώ παρέχει μία δέσμευση ιδίων κεφαλαίων για 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ίδια χρονική περίοδο, η εταιρία του Twitter δεν μπορεί να δεχτεί πρόταση εξαγοράς από άλλο ενδιαφερόμενο, ενώ θα καταβάλλει την ίδια αποζημίωση για τον τερματισμό της παρούσας συμφωνίας υπό ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους όρους, η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι την 24η Οκτωβρίου. Η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, ώστε να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MVfxLPD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη